Medalie pentru studenții constănțeni de la matematică

129
Medalie pentru studenții constănțeni de la matematică - untitled-1458208187.jpg

Articole de la același autor

O echipă de studenți ai Facultății de Matematică și Informatică, din cadrul Universității "Ovidius" Constanța, a participat la a X-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică SEEMOUS - South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students, care a avut loc la Protaras, în Cipru. 


Andreea Burlacu, membră a lotului UOC, a obținut medalia de bronz, reprezentând cu cinste Universitatea și confirmând calitatea educației ovidiene. 


Din lot au mai făcut parte studenții Ahmet Seit, Ligia Ciutacu, Hakan Cherim și Cristina Ionescu. Deși nu s-au întors cu medalii, aceștia s-au descurcat onorabil. În spiritul olimpismului, participarea și experiența dobândită de toți membrii grupului de excelență sunt un plus considerabil pentru viitorul lor drum. 


Studenții au urmat o pregătire intensă, vreme de trei luni, sub îndrumarea domnului lect. univ. dr. Florin Gabriel Iorgulescu, directorul Centrului de Excelență pentru Studenți din UOC, cel care a și condus lotul la Cipru. 


SEEMOUS 2016 s-a aflat sub înaltul patronaj al Ministerului Educației și Culturii din Cipru. 
La Olimpiada din acest an au participat universități de prestigiu din diverse orașe europene, precum Atena, Belgrad, Salonic, Sofia, Kiev, Skoplje, București (Universitatea din București și Universitatea Politehnică), Cluj (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai ) și Iași (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" și Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi"). Totodată, au participat echipe din Turkmenistan și Uzbekistan, în componența cărora s-au aflat studenți medaliați cu argint la ultima ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică.
Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UOC participă încă din 2011 la SEEMOUS, obținând și la edițiile anterioare rezultate remarcabile. Mai multe detalii găsiți aici: http://math.univ-ovidius.ro/default.aspx, la secțiunea Premii obținute de studenți la concursuri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4689 secunde