Serviciile medicale pentru nou-născuți și mămici se vor îmbunătăți

207
Serviciile medicale pentru nou-născuți și mămici se vor îmbunătăți - bebe-1458208536.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 18 martie, Ministrul Sănătății va participa la prima dezbatere pe marginea lansării programului "Mama și Copilul" la sediul Consiliului Județean Constanța, Sala Remus Opreanu, începând cu ora 10. 


Dezbaterea este organizată cu sprijinul Consiliului Județean și a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei". Programul "Mama și copilul" vizează dezvoltarea asistenței medicale pentru nou-născuți, a screening-ului prenatal, cât și a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare deopotrivă mamei și copilului. Acesta reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății asumată prin Strategia Națională de Sănătate 2014-2020. În acest sens, Ministerul Sănătății își propune să dezvolte o serie de măsuri concrete în cadrul acestui program, ce vor fi cuprinse într-un Plan de Acțiune, pornind de la nevoile reale ale pacienților, dar și de la obiectivele identificate de societatea civilă implicată în domeniul sănătății mamei și copilului.


"Cred cu tărie că numai împreună, abordând această problematică din mai multe perspective și de o manieră integrată, putem identifica soluțiile optime pentru un Plan de Acțiune substanțial dedicat mamei și copilului", declară Ministrul Sănătății Patriciu Achimaș Cadariu.


În cadrul dezbaterii organizate la Constanța, Ministrul Sănătății va prezenta principalele repere ale Programului, urmărind totodată să coaguleze sprijinul mai multor specialiști din domeniul sănătății, protecției copilului dar și al societății civile implicate în zona de sănătate a mamei și copilului. În perioada 18 martie - 20 mai 2016 Ministerul Sănătății va organiza o serie de întâlniri strategice la nivelul centrelor universitare, cu scopul colectării de informații și propuneri, dar și pentru promovarea Programului Mama și Copilul la: Constanța, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Craiova. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.18 secunde