A murit regizorul care i-a lansat pe Stela și Arșinel

540
Duminică, 8 ianuarie, la cimitirul evreiesc de rit spaniol - Sefard din șoseaua Giurgiului din Capitală, după cum a anunțat Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", va fi înmormântat regizorul Bițu Fălticineanu.

De-a lungul carierei sale, a lucrat cu artiști care au contribuit la gloria Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" și a lansat cupluri celebre, precum Stela Popescu și Alexandru Arșinel, Nae Lăzărescu și Vasile Muraru.

Bițu Fălticineanu, care și-a legat numele și cariera de spectacolele Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din București, s-a născut pe 16 aprilie 1925. La începutul anului 2011, a aniversat odată cu premiera spectacolului "Arca lui Nae și Vasile" cel de-al 200-lea spectacol din cariera sa de peste 50 de ani dedicată în exclusivitate Revistei românești și Teatrului de Revistă.

În stagiunea 2011 - 2012 a Tea-trului de Revistă "Constantin Tănase" au fost jucate spectacolele sale "Aplauze, Aplauze", "Idolii femeilor", "Revista Revistelor", "Arca lui Nae și Vasile". De asemenea, el a semnat regia spectacolelor "Alo, aici e Stroe!", dedicat aniversării a 105 de ani de la nașterea actorului Nicolae Stroe și a 80 de ani de la debutul celebrului cuplu de comici Stroe și Vasilache, și "Veselia nu-i în criză", premiera stagiunii estivale 2011.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Ianuarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Spectacole  de teatru  cu scop nobil
Joi, 15 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Cum vă place", la Teatrul de Stat
Pagina a fost generata in 0.3362 secunde