Cadrele didactice de la Școala "George Enescu", pasionate de teatru

A VIII-a ediție a Festivalului național de teatru "Spiritul lui Caragiale"

347
Sala de spectacole a Centrului Cultural Năvodari va găzdui sâmbătă, 26 mai, de la ora 10, a VIII-a ediție a Festivalului național de teatru "Spiritul lui Caragiale" în organizarea cadrelor di-dactice ale catedrei de limba română din Școala cu clasele I-VIII "George Enescu" Năvodari. Acest festival este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale aprobat de MECTS, fiind rezultatul colaborării cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Centrul Cultural Năvodari, Primăria și Consiliul local al orașului Năvodari și Teatrul de Stat Constanța.  Întreaga activitate este coordonată de prof. Vasile Coman, prof. Liliana Ianțuc, prof. Cristina Popa și prof. Alina Mărgărit, aceștia fiind inițiatorii festivalului, a cărui primă ediție a avut loc în anul 2004, la Școala "George Enescu" Năvodari și care a cunoscut o evoluție ascen-dentă până la nivel național.

La această manifestare, proiectată ca un concurs național de artă dramatică, vor participa nouă trupe de teatru din școlile și liceele constănțene și patru din țară care vor pune în scenă piese din opera mereu actualului Caragiale.

Concursul se va desfășura sub trei secțiuni: învățământ primar, gimnaziu și liceu. Întreaga activitate are ca scop valorificarea și dezvoltarea competențelor artistice ale elevilor și cultivarea sen-sibilității pentru frumos.

Vor fi prezenți la festival Bogdan Caragea - director artistic al Teatrului de Stat Constanța, Ovidiu Dunăreanu - reprezentant al Uniunii Scriitorilor Filiala Dobrogea, Gheorghe Căpățână - directorul postului Radio Neptun.

În cadrul acestei acțiuni, Primăria orașului Năvodari și Consiliul local vor acorda premii participanților și vor sponsoriza întreaga manifestare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1333 secunde