A XIII-a ediție a Concursului Național de Matematică LuminaMATH

849
Lumina Instituții de Învățământ, prin școlile sale, Liceul Internațional de Informatică din Constanța și Liceul Internațional de Informatică din București, în colaborare cu Ministerul Educației Cercetării și Inovării și cu sprijinul inspectoratelor școlare județene, organizează Concursul Național de Matematică LuminaMATH, ediția a XIII-a.
Înscrierile se pot face prin intermediul școlii, de către profesorul coordonator, cât și individual, de către elev sau părinte, la sediul Liceului Internațional de Informatică. Perioada de înscriere pentru județul Constanța se va finaliza în data de 11 noiembrie, ora 12:00. Examenul va avea loc pe 14 noiembrie în fiecare județ, între orele 9:00-11:00, la unul sau mai multe centre stabilite de inspectoratele școlare județene. Până în acest moment sunt înscriși peste 22.000 de elevi, din 38 de județe.
Subiectele constau în 30 de probleme tip grilă pentru clasa a IV-a și 40 de probleme tip grilă pentru clasele V-VIII. Ele sunt selecționate din problemele propuse de profesorii de specialitate din întreaga țară. Există un singur răspuns corect pentru fiecare problemă, iar pentru răspunsurile greșite se vor scădea puncte. Fiecare concurent va primi Diplomă de participare, profesorii care i-au pregătit primind la rândul lor diplome.
La nivel județean, primul elev din fiecare clasă, în care sunt înscriși minimum 300 de elevi, va câștiga o excursie în Istanbul (Turcia).
Corectarea lucrărilor și afișarea rezultatelor pe web se va face între 15-22 noiembrie 2009 și elevii vor primi rapoartele detaliate până la data de 27 noiembrie 2009. Primii 20 de elevi pentru fiecare nivel de clasă vor primi premii în bani și diplome, în cadrul festivității de premiere ce va avea loc pe 12 decembrie 2009, la București. Pentru fiecare elev câștigător din clasele a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, se vor acorda premiile: locul I - 800 lei, locul II – 600 lei, locul III – 400 lei, locurile IV-V – 300 lei, locurile VI-X – 200 lei, locurile XI-XX – 150 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Noiembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Spectacole de week-end
Pagina a fost generata in 1.6963 secunde