"Abramburica" reloaded

308
Președintele Traian Băsescu a semnat, ieri, decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației, cel de-al treilea din cariera acesteia.
Prezentă, la Vaslui, week-endul trecut, prof. Andronescu declara că dacă va prelua conducerea Ministerului Educației, nu intenționează să producă niciun fel de "cutremure" în învățământ, deși foarte multe lucruri trebuie schimbate în acest domeniu.
De asemenea, a arătat că altele sunt prioritățile sistemului educațional, printre care clasa pregătitoare, care este total descoperită, examenele de sfârșit de an.
În primul mandat, candidații Bacalaureatului 1998 și-o amintesc drept ministrul care a schimbat programa de trei ori în anul dinaintea probelor. În al doilea mandat, prin 2008, a desființat școlile profesionale.
Rămâne de văzut ce intenții are în acest al treilea mandat, care nu prea e văzut cu ochi buni de unii politicieni, din cauza unui articol publicat de Iuliana Gatej în "Cotidianul", în noiembrie 2006, purtând titlul "Cati Andronescu a moșit un plagiat". În articolul menționat se arată că, în 2003, Ecaterina Andronescu, pe atunci ministrul Educației, a devenit conducătorul de doctorat al Cristinei Nechifor, șef de lucrări la Facultatea de Chimie din cadrul Universității Politehnica din București.
Conform sursei citate, doctoranda Nechifor a prezentat trei sinteze despre particule magnetice și ferofluide: două la a XIII-a Conferință Română Internațională de Chimie și Inginerie Chimică, iar a treia în "Revista Națională de Chimie", numărul din august. Din articol, reiese că plagiatul a fost confirmat de autorul lucrării originale, un chimist olandez pe nume Gerard Antonie van Ewijk de la Universitatea din Utrecht, care, atunci când a citit teza incriminată, a zis că "este fără nici un dubiu cea mai evidentă copiere a unui text pe care am văzut-o până acum".
Reamintim că înaintea semnării decretului, Traian Băsescu i-a solicitat o declarație pe proprie răspundere pentru a elimina orice nouă suspiciune de plagiat, dar ministrul Educației a refuzat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : Teatrul constănțean în doliu
Marţi, 03 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : Artiștii din spatele scenei
Pagina a fost generata in 1.6388 secunde