Activități de educație financiară, la Liceul Teoretic „George Călinescu”

641
Activități de educație financiară, la Liceul Teoretic „George Călinescu” - activitatideeducatiefinanciara-1615131371.jpg
Elevii Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanţa au avut parte, zilele trecute, de ore de educaţie financiară. În perioada 22 februarie – 4 martie, Biroul de educație financiară, muzeu și comunicare, din cadrul Sucursalei Regionale Constanța a Băncii Naționale a României, a derulat acțiuni online de educație financiară.

Activitățile, la care au participat atât elevii de gimnaziu, cât și liceenii, alături de profesorii diriginți, s-au desfășurat online, pe platforma Google Meet. „Prin aceste proiecte dedicate educaţiei financiare la nivelul învăţământului preuniversitar, se urmăreşte însuşirea de către elevi a unor noţiuni economice de bază şi a unui vocabular financiar-bancar, formarea unor abilități și deprinderi legate de economisire, credit, bugetul familiei/bugetul personal, investiții etc. Principalele tematici educaţionale promovate sunt: istoria monedei naţionale, viaţa bancnotelor, nevoi şi dorinţe, inflaţie si deflaţie”, este precizat în comunicatul liceului.

Atât elevii, cât şi profesorii liceului au participat activ la discuţiile din urma prezentărilor, oferind astfel un feedback pozitiv, deoarece activitățile au fost extrem de interesante, captivante, educative și utile. „Materialul prezentat a fost foarte bine realizat, de calitate, plin de informații prezentate în mod accesibil elevilor. Subiectele abordate și modul de desfășurare a activității au fost apreciate de elevi, care abia aşteaptă următoarea întâlnire”, a declarat, la final, consilierul de imagine al Liceului „George Călinescu”, prof. Cristina Loredana Pintilie.

În total, în cele două săptămâni, s-au desfăşurat 25 de activităţi, la care au participat 568 de elevi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Februarie 2021
Stire din Economie : Evoluții financiare
Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
Stire din Economie : BNR a redus rata dobânzii de referinţă
Pagina a fost generata in 0.4423 secunde