Actorul Liviu Manolache a adus "Ora de teatru" în liceele constănțene

509
Actorul Liviu Manolache a adus

Articole de la același autor

Cu câteva săptămâni în urmă, Liviu Manolache, actor de prestigiu al Teatrului de Stat Constanța, ne vorbea despre un proiect pe care l-a inițiat și pe care l-a denumit, sugestiv, "Ora de teatru".
Proiectul s-a concretizat săptămână trecută, când actorul, însoțit de colegii săi de la teatru, Andrei Cantaragiu, Luiza Sarivan, Bogdan Bucătaru și Florentin Roman, l-au adus pe Caragiale în fața liceenilor constănțeni. Primii care au beneficiat de acest program au fost elevii de la Grup Școlar "Dimitrie Leonida" și cei de la Liceul Sanitar, care l-au primit, entuziasmați, pe dramaturg, trecându-l prin filtrul de adolescent și plasându-l în realitate.
În "Ora de teatru", actorii au prezentat schițele "Amici", "Justiție", "Căldură mare" și "C.F.R.", la finalul fiecăreia, în cadrul unui workshop, ei purtând discuții cu elevii pe baza celor prezentate. Așa cum ne-au spus Liviu Manolache și Bogdan Bucătaru, elevii au fost receptivi la opera lui Caragiale, pe care îl consideră încă actual. Unii dintre ei s-au aflat pentru prima dată în fața teatrului, dar au răspuns pozitiv și, cel mai important, au înțeles mesajul adus de actorii constănțeni.
Strânși în jurul actorilor, fie în laboratorul școlii, fie în sala de mese, cele câte două sau trei clase de elevi de la Liceul Sanitar și de la Grup Școlar "Dimitrie Leonida" au asistat la reactivarea lui Caragiale foarte aproape de ei. Proiectul nu se oprește aici, începând cu anul viitor urmând ca "Ora de teatru" să ajungă și în localitățile din județul Constanța, "pentru ca astfel, fenomenul Caragiale să fie bine înțeles, în condițiile în care, în această societate, imaginea este preferată lecturii", ne-a spus Liviu Manolache.
Pentru actor, Ion Luca Caragiale reprezintă un reper nu doar al dramaturgiei românești, ci și un barometru al societății autohtone, tocmai de aceea dorește să împiedice un lucru de temut: uitarea. Astfel că obiectivul final al proiectului "Ora de lectură" este realizarea unui spectacol inspirat din opera dramaturgului, care să se joace la Teatrul de Stat Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9184 secunde