Admiterea… părinților în licee

446

Articole recomandate

Începând de astăzi și până pe 21 iunie, se vor transmite fișele școlilor, pentru completare, iar între 13 și 22 iunie fișele completate vor fi verificate.
Până în 27 iunie 2008, se efectuează repartizarea computerizată, în urma căreia candidații vor afla dacă au fost admiși în funcție de opțiuni, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.
Până pe 28 iunie, elevii vor găsi în școlile lor lista candidaților admiși și lista liceelor unde au rămas locuri libere, pentru candidații respinși care vor participa la o a doua sesiune de repartizări.
În perioada 30 iunie-18 iulie, elevii admiși la liceu vor trebui să-și depună dosarele de înscriere la liceele unde au intrat, altfel își vor pierde locul.
O a doua etapă a repartizării computerizate este programată în data de 12 iulie și se adresează candidaților care au participat și au rămas nerepartizați după prima etapă sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapă de admitere.
În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:
- media generală obținută la tezele cu subiect unic
- media generală de absolvire a claselor V-VIII
- media notelor obținute la proba de limba și literatura română din cadrul tezelor cu subiect unic
- media notelor obținute la proba de matematică din cadrul tezelor cu subiect unic
- media notelor obținute la proba de limbă maternă din cadrul tezelor cu subiect unic, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.
În intervalul 1-10 septembrie va avea loc o ultimă repartizare a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapele precedente, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare.

Ministerul sfătuiește
Elevii și părinții lor trebuie să țină cont de următoarele lucruri:
1. Elevul, împreună cu dirigintele și părinții, trebuie să verifice corectitudinea datelor personale înscrise pe fișă: numele, media claselor V-VIII și media tezelor cu subiect unic. Eventualele erori trebuie semnalate imediat conducerii școlii și remediate.
2. Pe fișa care trebuie depusă, până cel târziu în data de 20 iunie, se completează apoi opțiunile, în ordinea intereselor, preferințelor si aptitudinilor elevilor. Algoritmul de repartizare ordonează elevii după medii și îi repartizează în această ordine pe baza opțiunilor exprimate. Fiind o admitere computerizată, media este cea care primează.
3. Pentru a spori șansele de reușită, se recomandă completarea unui număr cât mai mare de opțiuni.
4. Completarea și stabilirea ordinii opțiunilor se fac prin consultarea prioritară a informațiilor privind numărul de locuri disponibile și ultima medie de admitere din anii precedenți.
5. După introducerea fișelor în baza națională de date, corectitudinea datelor de pe fișa aflată în sistem trebuie verificată de fiecare elev la școala de proveniență, prin compararea fișei originale cu fișa de control tiparită de aplicație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8199 secunde