Adolescenţii, invitaţi să se înscrie în Boardul Copiilor

3438
Adolescenţii, invitaţi să se înscrie în Boardul Copiilor - adolescentiiinvitati-1608664207.jpg
Boardul Copiilor caută adolescenți cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, pasionați de dreptul la participare și consultare al copiilor și dornici să îl promoveze.Boardul Copiilor din România este o inițiativă a UNICEF, unică la nivel național, fiind un grup informal ce reunește copii și adolescenți de diferite vârste, din diferite oraşe, din mediul urban şi rural, provenind din medii familiale şi din sistemul de protecţie a copilului, cu origini etnice diferite şi cu experienţe diferite în domeniul reprezentării. Pentru mulți dintre aceștia, este prima dată când vocea lor ajunge la factorii de decizie.


Scopul central al Boardului Copiilor este promovarea Articolului 12 al Convenției cu privire la Drepturile Copilului - dreptul la participarea în luarea deciziilor și la consultarea în procesele decizionale, în limita gradului de maturitate și înțelegere al fiecărui copil. Pentru noul Board al Copiilor, care va fi activ în 2021, membrii actuali vor selecta 15 colegi noi, pe baza aplicațiilor depuse până la data de 31 decembrie, la https://bit.ly/BoardulCopiilor2020. Selecția celor 15 noi membri este făcută de actualii membri ai Boardului Copiilor.


Pentru adolescenții din Boardul Copiilor, experiența de a face parte din acest grup a fost unică și valoroasă, ajutându-i să își dezvolte abilitățile de comunicare, să devină mai organizați și să învețe cum să-și urmărească și să-și atingă mai ușor obiectivele. „Pot spune că Boardul m-a ajutat foarte mult să fac față stresului cu examenul de capacitate, pentru că am devenit foarte organizată. Odată ce lucrezi în documente online, organizezi ședințe, proiecte sau webinarii, începi să-ți organizezi mai bine viața de zi cu zi. Acum, după aproape un an de când sunt membru, realizez că Boardul Copiilor m-a învățat cum să lucrez într-o echipă și m-a făcut să îmi doresc să schimb ceva în această țară”, povesteşte Andrada, o elevă de 15 ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2469 secunde