Concurs Agenda culturala

667

Articole recomandate

Dorințele culturale ale constănțenilor vor putea fi satisfăcute în următoarea perioadă printr-o ofertă variată de spectacole.

# Mâine, ei vor putea participa la o seară camerală susținută de Trio-ul "Arioso", format din instrumentiștii Marcian David, Profirița Murgoci și Liliana Bișoc. Cei trei artiști vor interpreta "Divertismentul nr. 4 în Si bemol major" de Wolfgang Amadeus Mozart, "Trio-ul nr. 1 în Fa major, op. 14" de Luigi Rodolfo Boccherini și "Serenada în Re major, op. 8" a lui Ludwig van Beethoven. Spectacolul va începe la ora 18, la Muzeul de Artă, și este organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski".

# Teatrul pentru Copii și Tineret continuă prezentările culturale și în această săptămână. Astfel, iubitorii de povești ale copilăriei vor putea viziona piesa "Cenușăreasa", începând cu ora 10. Spectacolul cu actori și păpuși este realizat de Daniel Stanciu, iar în distribuție vor fi actorii Rovena Paraschivoi, Daniela Manolache, Clara Ghiuvelechian, Adrian Bădilă, Tiberiu Roșu, Daniel Minciună, Ion Ciolan, Claudia Zaharia, Lucian Zaharia și Magda Nicola. Muzica este semnată Dicran Asarian.

# Mâine, spectacolele continuă prin prezentarea piesei "O călătorie cu surprize", în regia Anetei Forna Christu. Vor evolua actorii Daniela Manolache, Tiberiu Roșu, Bădilă Adrian, Rovena Paraschivoi și Claudia Zaharia. Muzica este realizată de Liviu Manolache. Piesa începe la ora 10:30.

# Joi, 27 martie, la ora 10, "Albă ca Zăpada revine" în regia lui Bogdan Drăgulescu, scenografia Danielei Drăgulescu, cu muzica semnată Liviu Prossi.

# Vineri, la ora 17, regizorul Gavril Pinte prezintă "Războiul Troian - Din legendele Olimpului", piesă în care vor evolua actorii Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Lucian Zaharia, Daniela Manolache, Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi, Adrian Bădilă, Claudia Zaharia, Alin Constantin, Magdalena Baciu, Ion Ciolan și Alina Niță. Scenografia este realizată de Roxana Ionescu, iar muzica este semnată de Dan Bălan.

# Sâmbătă, în deplasare, la Tulcea, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret vor prezenta piesa "Prințesa Turandot", în regia, scenariul și scenografia lui Mihai Constantin Ranin.

# Duminică, la ora 11, se reia spectacolului interactiv "O călătorie cu surprize".

#Viața culturală își continuă cursul la Teatrul Național de Operă și balet "Oleg Danovski", unde, la ora 19, va putea fi vizionată piesa "Carmen", compusă de Georges Bizet. Dramaturgii francezi Henri Meilhac și Ludovic Halévy au compus libretul, pe baza piesei omonime scrise de Prosper Mérimée. Vor evolua actorii Răzvan Săraru (Don Jose), Gabriela Hazarian (Carmen), Ștefan Popov (Escamillo), Elena Rotari (Micaela), Doru Iftene (Dancairo), Florian Ioniță (Remendado), Mădălina Diaconescu (Frasquita), Magda Marcu (Mercedes), Laurențiu Severin (Zuniga) și Cătălin Țoropoc (Morales).
Spectacolul este regizat de Sandra Răsvana Cernat, în scenografia Eugeniei Tărășescu Jianu, iar coregrafia este semnată Mihail Motovilov. Piesa este dirijată de Răsvan Cernat.

# Pe 5 aprilie, Casa de Cultură îl aduce în concert pe Tudor Gheorghe, care își intitulează cel mai nou spectacol "La margine de imperii". Turneul se desfășoară în 17 orașe, iar premiera a avut loc ieri, la Craiova.

# Câteva dintre spectacolele care erau programate la Casa de Cultură a Sindicatelor au fost anulate. După "Moulin Rouge", nici spectacolul "Bayadera", susținut de artiști ai Operei Naționale Kiev, ai Teatrului Balșoi Moscova și ai Teatrului Academic de Operă și Balet Kiev, stabilit pentru data de 30 martie, nu mai are loc. De asemenea, piesa "O noapte furtunoasă", programată pentru 7 aprilie, a fost reprogramată pentru ziua de 5 mai.
Violeta PAVELESCU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7583 secunde