Elevii sunt invitați să se înscrie la Tabăra de Vară pentru Cercetași

821

Articole de la același autor

Peste 40 de elevi pot participa la o tabără de cercetași, care se va organiza la începutul lunii august, la Constanța. Concursul de selecție al echipelor va avea loc în două etape, prima se încheie la data de 20 aprilie, iar cea de-a doua va fi între 21 aprilie și 8 iunie 2008. Participanții la tabără vor avea parte de un program deosebit care va cuprinde activități aplicativ-militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare și turistice din zonă, întâlniri cu cadre militare active și cu studenți militari.

Cei 42 de elevi participanți la tabără vor fi selecționați în urma unui concurs de testare a cunoștințelor despre Armata României și NATO.
Pentru aceasta trebuie să formezi în cadrul liceului în care studiezi o echipă alcătuită din doi participanți (plus rezervă), elevi în clasele IX-XI. În cazul în care nu reușești să găsești un coechipier din liceul tău, poți apela la un coleg sau o colegă care studiază într-un alt liceu. În cadrul echipei formate, cel mult unul dintre competitori poate să mai fi participat la una din edițiile anterioare ale taberei.
Înscrierea unui jucător de rezervă nu este obligatorie, dar acest fapt poate fi util în cazul în care unul dintre membrii echipei înscrise nu va putea participa la tabără.
Echipa înscrisă în competiție trebuie să dispună de o adresă e-mail, aceasta reprezentând o condiție pentru participarea la competiție. Înregistrarea echipei se face pe formularul afișat pe site-ul  www.mapn.ro/tabara, în locația "concurs".
În urma înregistrării echipei și transmiterii răspunsurilor la prima etapă a concursului, fiecare echipă va primi un nume de utilizator și o parolă de acces la întrebările din etapa a doua.
Dacă aveți probleme privind înregistrarea, luați legătura cu coordonatorul proiectului la adresa  [email protected].

Pot participa elevi de clasele IX-XI
Tabăra se adresează elevilor și elevelor de liceu din clasele IX-XI și își propune să răsplătească cunoștințele acestora despre Armata României, NATO, UE și să le dezvolte calitățile fizice, trăsăturile și calitățile moral-volitive și afective, spiritul de competiție și al celui de echipă.
Participanții la această acțiune sunt selecționați în urma unei competiții organizate în perioada 27 februarie - 8 iunie 2008. Câștigătorii vor beneficia de participarea la o tabără de pregătire ce se va desfășura la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" în prima jumătate a lunii august.
Participanții la tabără vor avea parte de un program deosebit care va cuprinde activități aplicativ-militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare și turistice din zonă, întâlniri cu cadre militare active și cu studenți militari.
Concursul de selecție a participanților la tabără se desfășoară în două etape, doar prin intermediul Internetului. Prima etapă: 27 februarie - 20 aprilie 2008, a doua etapă: 21 aprilie - 8 iunie 2008. Întrebările concursului sunt formulate din materiale publicate pe site-ul www.mapn.ro și www.nato.int acoperind domeniile: Armata României, NATO, participarea militarilor români în misiuni internaționale, Cariera militară.

Juriul competiției va decide
În perioada 10 - 15 iunie 2008, juriul competiției va evalua răspunsu-rile trimise de fiecare echipă și va întocmi clasamentul competiției avându-se în vedere punctajul obți-nut și momentul primirii răspunsurilor.
Primele 21 de echipe se califică pentru a participa la tabăra de vară.
În cazul în care una din cele 21 de echipe calificate nu poate participa la tabără, ea va fi înlocuită cu o altă echipă desemnată de juriul competiției în ordinea descrescătoare a rezultatelor.
Echipele calificate să participe la tabără vor fi informate, prin e-mail, despre: clasarea în primele 21 de echipe, perioada și locul de desfă-șurare a taberei, materialele/obiectele și documentele cu care trebuie să se prezinte în tabără, activitățile ce se vor desfășura în tabără, modalitățile de confirmare a participării.

Armata vă așteaptă cu brațele deschise
"Bine ați venit în «tabăra noastră» - un proiect național pentru elevii de liceu.
Doriți să trăiți momente de intensitate maximă?
Doriți să vă verificați cunoș-tințele teoretice și potențialul fizic și psihic?
Vreți să vizitați locuri la care în mod normal ați avea accesul limitat?
Dacă răspunsul dumneavoastră este afirmativ, «Tabăra de vară pentru cercetași» - o inițiativă a Direcției Informare și Relații Publice din Ministerul Apărării în par-teneriat cu Autoritatea
Națională pentru Tineret și cu Asociația Euro-Atlantică «Manfred Worner» vă ajută să vă împliniți aceste vise".

Prima etapă: 27 februarie - 20 aprilie 2008
În această etapă, echipele înscrise au sarcina de a răspunde la 15 întrebări. Fiecare întrebare conține un singur răspuns corect.
Termenul pentru completarea formularului de înregistrare și transmiterea răspunsurilor la întrebările primei etape este 20 aprilie 2008, orele 24. Răspunsurile trimise după această dată nu vor fi luate în considerare.
Pentru întrebările din prima etapă a concursului accesați: întrebări etapei I.

Etapa a doua: 21 aprilie - 08 iunie 2008
În această etapă se califică toate echipele care răspund corect la cel puțin 10 întrebări din cele 15 ale primei etape.
Sarcina echipelor participante constă în a formula răspunsuri la 20 de întrebări și transmiterea lor până la data de 8 iunie 2008, ora 24.
Puteți tipări întrebările concursului pentru a vă pregăti răspunsurile. Ulterior puteți completa formularul de înregistrare și răspunde la toate întrebările.
Pentru nelămuriri privind desfășurarea concursului de selecție scrieți la [email protected]

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.87 secunde