"Alcohol You", piesa României la Eurovision 2020

186

Articole recomandate

Solista Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2020, care va avea loc în luna mai la Rotterdam, cu piesa ''Alcohol You'', aceasta fiind aleasă, duminică seara, de publicul venit la Finala Națională organizată de Televiziunea Română la Sala Sporturilor din Buzău, împreună cu juriul de specialitate, potrivit Agerpres.

De muzică și de producția piesei "Alcohol You" s-a ocupat Viky Red, iar textul a fost scris de Ionuț Armas și Breyan Isaac. Breyan Isaac este cântăreț, compozitor, producător și pianist american, deținător al unui premiu Grammy. "Modul în care Roxen transmite această piesă e uluitor, mă surprinde de fiecare dată. O simte și mă bucur că interpretarea ei a ajuns la public și la juriu. Vom continua să lucrăm împreună și vom face tot posibilul să mergem la Rotterdam cu cea mai bună variantă a piesei și cu un show impresionant", a declarat Viky Red, producătorul piesei Alcohol You.

"La finalul unui spectacol extraordinar care a adus pe scenă, alături de Roxen, artiști români precum Elena Gheorghe, Connect R, Dora Gaitanovici, dar și invitați speciali din străinătate, precum Loreen (Suedia), Ulrikke Brandstorp (Norvegia), Sandro (Cipru) și Natalia Gordienko (Republica Moldova), au fost anunțate punctele primite de fiecare dintre cele cinci piese. Piesa 'Alcohol You' s-a clasat pe primul loc cu 10 puncte (5 primite de la juriu și 5 de la public), urmată, în ordine descrescătoare, de Storm (6 puncte), Cherry Red și Colors la egalitate (câte 3 puncte) și Beautiful Disaster", precizează comunicatul menționat.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 12 și 14 mai și finala pe 16 mai. La ediția cu numărul 65 a concursului, participă - alături de România - alte 40 de țări. Precedenta ediție a competiției muzicale a fost câștigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului țărilor de Jos, cu piesa "Arcade".

În urma tragerii la sorți din data de 28 ianuarie, pentru împărțirea țărilor participante în cele două semifinale ale competiției, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale. În ordine alfabetică, țările care vor intra alături de România în prima semifinală sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina (partea a doua).

În cea de-a doua semifinală (14 mai) vor concura: Austria, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia (prima parte) și Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elveția, Finlanda, Georgia, Letonia, Portugalia (partea a doua).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.467 secunde