Alexandru Darie a fost reales președinte al Uniunii Teatrelor din Europa

368
Regizorul Alexandru Darie a fost reales, duminică, la Wroclaw, în Polonia, în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa, a declarat directorul Teatrului Bulandra.
"Voi implementa o nouă direcție de dezvoltare a uniunii. Acest lucru l-am afirmat și pe parcursul celor două zile ale întâlnirilor, unde au fost analizate bilanțurile ultimilor doi ani de activitate ai mei în cadrul Uniunii și a fost votat noul statut. Vom demara noi proiecte, care vor duce la o mai mare dezvoltare a activității teatrelor din Uniune și, implicit, a Teatrului Bulandra, care, oricum, la ora actuală, își joacă toate spectacolele cu casa închisă", a spus Alexandru Darie, care ocupă funcția din 2007.
În cadrul întâlnirilor care au avut loc în Polonia s-a mai votat, pe de o parte, intrarea în Uniune a altor patru teatre, din Paris, Atena, Sofia și Praga, iar pe de alta ieșirea teatrelor din Roma și Dusseldorf, astfel că numărul membrilor este, în prezent, de 18.
Uniunea Teatrelor din Europa a fost fondată de Giorgio Strehler în 1990. Pe lângă Teatrul Bulandra, care este membru al Uniunii din 1991, România este reprezentată, din 2008, și de Teatrul Maghiar din Cluj.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5806 secunde