Amânarea pensionării anticipate a magistraților cu doi ani, adoptată în Senat

89
Amânarea pensionării anticipate a magistraților cu doi ani, adoptată în Senat - judecata1280x720-1576058624.jpg

Articole recomandate

Plenul Senatului a decis, miercuri, amânarea intrării în vigoare a pensionării anticipate a magistraților cu doi ani până la 1 ianuarie 2022. Decizia vine după ce Guvernul orban a aprobat marți seară proiectul legii pe justiție pentru care vrea să își angajeze răspunderea în Parlament și care prevede o amânare a pensionării anticipate a magistraților până la 1 ianuarie 2021. Senatul este for decizional și legea este trimisă președintelui Klaus Iohannis spre promulgare.


Guvernul a adoptat, în ședința de marți seara, proiectele de lege pentru care urmează să-și asume răspunderea, a anunțat, miercuri, șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

"Așa cum am anunțat, în ședința de Guvern au fost propuse spre dezbatere și adoptare proiectele de lege pentru care Guvernul urmează să-și angajeze răspunderea în Parlament", a precizat Dancă, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

El a menționat că este vorba despre proiectele privind modificările la Legile Justiției, OUG 51/2019 privind transportul interjudețean de călători, respectiv legea plafoanelor bugetare și strategia fiscal bugetară.

Șeful Cancelariei premierului a afirmat că Guvernul va trimite Parlamentului în cursul zilei de miercuri scrisoarea privind proiectele de lege pe care își va angaja răspunderea, iar Legislativul să decidă calendarul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7579 secunde