Ambasadorul Republicii Macedonia, în dezbatere cu studenţii ovidieni

722
Ambasadorul Republicii Macedonia, în dezbatere cu studenţii ovidieni - ambasadorul2-1620747242.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, profesorii şi studenţii de la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice (FISP) din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC) au participat la o dezbatere cu Excelenţa Sa Gabriel Atanasov, ambasadorul Republicii Macedonia de Nord la Bucureşti. Potrivit prof. univ. dr. Florin Anghel, organizatorul evenimentului, în cadrul întâlnirii au fost abordate teme legate de diplomaţie, în general, dar mai ales problematica parcursului euro-atlantic al ţării sale, relaţiile cu vecinii, aderarea la NATO, negocierile pentru integrarea în UE.

În acest context, studenţii de la specializările Istorie, Ştiinţe Politice şi Relaţii internaţionale au avut ocazia audierii unei analize originale asupra regiunii Balcanilor de Vest, iar la final, diplomatul macedonean a răspuns întrebărilor şi comentariilor celor prezenţi.

„Republica Macedonia de Nord a dat o excepţională lecţie de diplomaţie pe parcursul negocierilor de aderare la NATO, acceptând schimbarea denumirii ţării în negocierile îndelungate cu Grecia. În felul acesta, voinţa de a fi alături de familia euro-atlantică a prevalat chiar asupra identităţii şi memoriei, ceea ce este un fapt aproape singular în istoria europeană recentă. Totodată, parcursul aderării Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană este un proces amplu şi foarte interesant de analizat pentru cei care urmăresc politicile europene. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Excelenţa Sa domnul ambasador Gabriel Atanasov s-a aflat în mijlocul studenţilor şi masteranzilor Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, împărtăşind o experienţă unică în procesul de integrare a unei ţări în NATO şi UE”, a declarat prof. univ. dr. Florin Anghel.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5169 secunde