Amendament la Legea educației naționale

358
Senatorii din Comisia pentru învățământ propun ca elevii să beneficieze de acces gratuit la muzee și la manifestări sportive și de tarif redus cu 75 la sută pentru accesul la concerte, spectacole de teatru, de operă, de film și la alte manifestări culturale organizate de instituțiile publice.
Membrii comisiei au adoptat, în acest sens, un amendament la proiectul privind Legea educației naționale.
Vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, Ecaterina Andronescu (PSD), a declarat că acest amendament este extrem de favorabil elevilor, ea adăugând că propunerea a fost acceptată prin consens.
Președintele Comisiei pentru învățământ, democrat-liberalul Mihail Hărdău, și-a declarat, de asemenea, speranța că vor fi mulți copii care vor participa la astfel de activități.
Pe de altă parte, el a menționat că, în cursul ședinței de miercuri a comisiei, senatorii au adoptat, prin consens, o serie de articole care prevăd asigurarea unor condiții pentru elevii care nu au posibilități materiale de a urma școala în învățământul obligatoriu, pentru elevii care nu au școală în localitatea în care locuiesc sau distanțele sunt suficient de mari pentru ca statul să intervină în procesul de școlarizare.
El a spus că, potrivit prevederilor agreate de membrii comisiei, elevii vor beneficia de transport gratuit dacă urmează o școală care nu se află în localitatea de domiciliu, iar, dacă se vor caza la un internat sau în gazdă, vor beneficia de gratuitate pentru masă, respectiv transport, pentru opt călătorii dus-întors pe semestru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 07 Septembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Student doar cu portofelul
Marţi, 07 Septembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Parfum cu miros de tabloid
Pagina a fost generata in 2.0755 secunde