Amenzi de 1.500 lei pentru părinții copiilor "mitingiști"

426
Ministrul Educației, Daniel Funeriu, a dispus efectuarea unor verificări în comuna hunedoreană Baru, unde mai mulți copii au fost filmați când participau la un miting electoral, purtând insigne și pancarte ale candidatului PDL la alegerile parțiale pentru funcția de primar. Funeriu a declarat că, dacă se va demonstra că reprezen-tanți ai școlii au fost implicați în vreo acțiune de convocare a copiilor, cei în cauză "vor fi aspru sancționați".
Copiii au fost filmați în fața căminului cultural din satul Livadia, unde membri ai organizației PNL aveau o întâlnire cu sătenii. Copiii strigau "Hoții", la adresa liberalilor, și militau pentru candidatul PDL. De asemenea, a mai existat un grup de copii care a scandat numele candidatului PNL la primărie.
După mitingul electoral, inspectorii școlari au audiat cadrele didactice de la școala din Baru, dar și pe cei 18 părinți prezenți la acțiune. Pentru că mitingul a avut loc după orele de curs și părinții au fost cei care i-au dus pe copii la căminul cultural, aceștia sunt principalii vinovați. Inspectorii școlari consideră, însă, că profesorii prezenți ar fi putut totuși interveni.
Directorul unității de învățământ a fost sancționat cu avertisment scris pentru că a permis ca elevii să poarte în școală insigne electorale, iar eventualele sancțiuni pentru cele trei cadre didactice prezente la acțiune vor fi decise de comisia de abuzuri a școlii.
Alte două anchete în acest caz sunt derulate acum de Jandarmerie și de Direcția pentru Protecția Copilului.
Rezultatele anchetelor vor fi făcute publice la sfârșitul săptămânii. Dacă vor fi găsiți vinovați, părinții care și-au dus copiii la miting pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9119 secunde