Anastasia Dumitru lansează "Cântecul lirei" la Muzeul de Istorie

440
La Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța are loc astăzi, de la ora 11, o manifestare dedicată Zilei Naționale a Japoniei, celebrată pe 23 decembrie.
În cadrul acțiunii, va fi lansată cartea "Cântecul lirei", semnată de Anastasia Dumitru, cuprinzând micropoeme: haiku-uri, aforisme și haibun-uri.
"Valorile morale pe care și le-a stabilit Anastasia Dumitru, pentru propria-i ființă, sunt «a fi» și nu «a avea» - frumosul văzut ca o valoare supremă a spiritualității. Stilul ei se caracterizează prin eleganță și simplitate. Simțim în această carte un Orfeu feminin cu trăiri lirice profunde, marcat de trecerea
dintr-un spațiu spiritual într-altul, de dimensiuni care-i asigură setea de împlinire", scrie în recenzia cărții prof. Laura Văceanu, președinta Societății de Haiku.
"Cântecul lirei" este cea de-a doua carte lansată în cadrul acestui proiect internațional, prima fiind antologia "Înmuguriri", a Cercului literar "Muguri", de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Constanța, coordonator Anastasia Dumitru.
Evenimentul se înscrie în calendarul proiectului "Interculturalitate româno-japoneză", din programul "Friendship Japan-Danube, 2009".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 17 Decembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : LECȚIILE PROFESORULUI
Pagina a fost generata in 2.1151 secunde