Ansamblul "Plaiuri dobrogene" a adus Crăciunul la Muzeul de Artă Populară

302
Ansamblul
Ansamblul folcloric "Plaiuri dobrogene" a marcat, ieri, apropierea sărbătorilor de iarnă, printr-un spectacol organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Constanța.
Holul Muzeului de Artă Populară Constanța, gazda evenimentului, a răsunat sub energia creată de colindătorii de la "Plaiuri dobrogene", coordonat de Costel Cloșcă.
Publicul a primit urătura dobrogenilor cu mult entuziasm, urmărindu-i pe talentații membri ai "Plaiurilor" interpretând clasicele "O, brad frumos!", "Moș Crăciun" și "Flori de măr" sau jucând capra și ursul.
După reprezentația lor, a urmat un eveniment editorial - lansarea cărții "Limba maternă - antologie de lirică poetică dedicată limbii materne de către poeții tătari crimeeni", semnată de prof. Akmolla Guner, redactorul șef al revistei "Emel". Cartea îi aduce în atenție pe cei mai importanți poeți crimeeni, într-o ediție bilingvă, româno - tătară, publicată la editura New Line. "Limba este cel mai de preț lucru pe care îl moștenesc popoarele, ea constituie identitatea unui popor", argumentează prof. Akmolla Guner, care consideră antologia pe care a realizat-o un omagiu adus nu doar culturii tătare, ci și celei universale.
Crina Popescu, conservator în cadrul Centrului Județean Constanța pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, a subliniat importanța și impactul pe care îl au tradițiile specifice românilor, afirmând că "atunci când nu se vor mai auzi colinde și nu se vor mai înroși ouă se spune că vine sfârșitul pământului".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 17 Decembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : LECȚIILE PROFESORULUI
Pagina a fost generata in 1.8421 secunde