"Andrei Șaguna" și "Yunus Emre" au sărbătorit Ziua Tineretului

152

Articole recomandate

În prezența consulului general al Republicii Turcia, Ali Bozcalișkan, a viceconsulului Ozgen Topcu și a directorului Centrului Cultural Turc, Ali Oguzhan Yuksel, Universitatea "Andrei Șaguna" și Institutul "Yunus Emre" au sărbătorit zilele dedicate celor care reprezintă cea mai importantă resursă și speranță a omenirii pentru viitor - copiii și tinerii.

Evenimentul face parte din seria activităților cultural-artistice organizate cu prilejul Zilei Suveranității Naționale și a Copilului din Republica Turcia, aniversată, în fiecare an, pe 23 aprilie, și a Zilei Naționale a Tineretului din România, sărbătorită în ziua de 2 mai.

În debutul manifestării, consulul general Ali Bozcalișkan a vorbit despre semnificația istorică a zilei de 23 aprilie. În atmosfera de sărbătoare creată, un moment important l-a constituit festivitatea de închidere a Cursurilor de limbă turcă, ediția a II-a, la finalul căreia consulul general al Turciei a înmânat diplo-me studenților universității care au alcătuit grupa de cursanți.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Culturii Turcice "Mustafa Kemal Atatürk" al Universității "Andrei Șaguna", iar ceremonia s-a desfășurat în Sala Senatului.

În alocuțiunile rostite cu acest prilej, atât consulul general, cât și subprefectul Ersun Anefi au apreciat modul în care comunitatea musulmană este susținută de mediul academic, de Universitatea "Andrei Șaguna". La rândul său, președintele Universității "Andrei Șaguna", prof. univ. dr. Aurel Papari, a subliniat: "În Dobrogea, creuzet populațional multietnic, multicultural și multiconfesional, oamenii trăiesc în deplină armonie și respect".

După festivitate, a fost proiectat un interesant film documentar despre vestigiile antice de pe teritoriul Turciei.

La eveniment, au participat membri ai Consulatului General, ai Institutului "Yunus Emre", numeroase alte personalități, cadre didactice și studenți, care, la finalul activității, au fost invitați, cu tradiționalul îndemn "Să gustăm dulciuri, ca să fim dulci!", să se bucure de delicioasele baclavale oferite de Centrul Cultural Turc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9675 secunde