Un candidat-surpriză la șefia ISJ Constanța, întâmpinat cu ostilitate și dispreț!

5716
41

Articole de la același autor

Pe 11 mai, la Ministerul Educației, va avea loc concursul pentru ocuparea funcției de inspector școlar general adjunct, la care Constanța va fi reprezentată de patru candidați.

Unul dintre ei este Camelia Isabela Marcu, profesor de științe economice la Colegiul Tehnic "Virgil Madgearu". Absolventă a Facultății de Management din cadrul AISTEDA, cu licență la ASE București, prof. Marcu a debutat la catedră în Tulcea, unde a predat timp de opt ani, iar de 14 ani se află în Constanța. Recunoaște că de fiecare dată când s-a înscris la un concurs de metodist sau pentru funcția de director a fost avertizată de colegi că, neavând culoare politică, nu va reuși să acceadă. "Oare care este misiunea noastră? Numai interesul propriu?", a venit replica interlocutoarei.

- Ce considerați că vă recomandă pentru funcția de inspector general adjunct?

- În primul rând, studiile. Am analizat cu multă atenție, în acești 14 ani de când sunt în Constanța, și am observat că nu există la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța un cadru didactic, cel puțin metodist dacă nu chiar inspector, care să fi absolvit Facultatea de Management. Pentru că managementul este arta de a conduce. S-au schimbat foarte des inspectorii generali adjuncți și inspectorii generali. Niciunul nu a avut în echipă profesor de specialitate management.

S-au înconjurat numai de persoane care, practic, s-au rotit, ceea ce te face, ca persoană corectă, să te întrebi de ce?

Revenind la întrebare, mă recomandă diplomele și realizările copiilor îndrumați de mine și nu am nevoie să mă susțină cineva din partid, din Primărie sau să perii vreun coleg să mă susțină. Și mai am un mare avantaj. Din Tulcea și până în prezent, am trecut prin absolut toate formele de învățământ: de la învățător cu predare în condiții de simultan, la gimnaziu la nivel liceal, chiar și la gimnaziu frecvență redusă, clasa a XIII-a rută progresivă, școală profesională, am predat sâmbăta și duminica.

- Având în vedere expertiza dvs., de ce nu v-ați înscris la concursul pentru funcția de inspector general?

- Nu a fost publicat anunțul nici la colegiu, la avizier, nici pe forum. Directorul unității trebuia să anunțe data. Acum, noroc că m-am uitat pe forumul ISJ, că puteam să pierd și această înscriere. Ieri a fost ultima zi de înscriere pentru cei 33 de inspectori, dar acolo nu mă interesa să mă înscriu. Sunt niște obiective și niște țeluri pe care eu mi le fixez într-o anumită etapă a vieții mele. Cândva mi-am dorit să fiu director aici, dar au început discuțiile că de ce tocmai eu, care fac reclamații și sesizări, că sunt mereu nemulțumită. Imaginea aceasta diabolică a fost difuzată nu numai la nivel de ISJ, dar și în rândurile altor profesori. Numai cine mă cunoaște cu adevărat ar înțelege ce om sunt.

- Îi cunoașteți pe candidații care s-au mai înscris la același concurs?

- Nu îi cunosc foarte bine, chiar deloc pe acești colegi care s-au înscris. Îmi pare rău că trebuie să spun, chiar m-au dezamăgit ostilitatea și disprețul cu care m-au primit să mă înscriu. Eu am plecat din Tulcea de lângă niște colegi exemplari, iar aici, în Constanța, îl apreciez pe actualul director adjunct, care mi-a fost director la Poarta Albă, și pe care îl simt ca pe un om deosebit (Alexandrina Gherghina - n.r.).

- Să presupunem că ați promovat concursul de inspector adjunct. Ce credeți că ar trebui schimbat la ISJ?

- Misiunea mea coincide cu misiunea Ministerului Educației și a Inspectoratului Școlar, și anume educație de calitate. Care înseamnă a avea o echipă de oameni la fel de inimoși și bine pregătiți, care, pe termen scurt, mediu și lung, să gândească ce să facem pentru copii. Dacă tu, ca inspectorat, trimiți ARACIP-ul sau știu eu ce agenții să facă presiuni sociale, să mă înnebunească cu hârtiile care trebuie să iasă bine, eu nu pot da randament ca profe-sor. Îmi doresc să asigur un climat profesorilor, care să-i binedispună psihic și atunci chiar vor avea timp să-i învețe pe copiii noștri. Noi vrem oameni noi pe funcții, dar cu cutumele și relicvele socialiste. Și încă ceva: sunt de părere să-i dăm omului a doua șansă!

- Ați putea face echipă cu actualul inspector general Răducu Popescu?

- Cum să nu, dar pe termen scurt și îmi pare rău! Din păcate, metodologia îi impune să aibă cel puțin opt ani vechime în preuniversitar și nu se încadrează.

Mi-ar fi plăcut să-i ofer șansa - și dânsul mie - să-i demonstrez că sunt omul potrivit la locul potrivit. Datorită parteneriatului pe care l-a semnat cu Universitatea "Ovidius", copiii mei au avut șansa de a lua toate premiile și în bani de la Facultatea de Științe Economice. Apreciez foarte mult activitatea dumnealui și cu siguranță ne vom înțelege foarte bine. Mi-ar plăcea să găsească o portiță să mai poată rămâne, dar mi-aș dori să fiu eu generalul, dacă dumnealui ar pleca dincolo. Și să am în echipă persoane jumătate bărbați, jumătate femei. Dar dacă Dumnezeu îmi spune că eu nu am nevoie de asemenea lucruri, îmi voi vedea în continuare de misiunea la catedră. 

Comentează știrea

41 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
minister
30 aprilie 2015
o vrem pe blaga!

doamna simona anghel, dar de doamna blaga de ce nu ne mai ziceti nimic? acea candidata ideala la conducerea isj! O vrem pe blaga noi!

vera
30 aprilie 2015
alo , spitalul 9?

femeie, cred ca ai nevoie de un consult amanuntit! cum adica, "jumatate barbati, jumatate femei?'din context reiese o exprimare de tipul unei creaturi androgine, hidoase! Nu te cunosc porsonal, dar te stiu pentru ca esti sefa reclamatiilor din Constanta, pentru ca elevii vorbesc cu mila de tine si iti recomanda un tratament psihiatric...sper sa te ajute si biserica, ma duc sa dau un acatist, amarato!

toma necredinciosul
30 aprilie 2015
paranoiaaa

Marele specialist in management ! Daca te intereseaza adevarul, aproape toti inspectorii de pana acum au avut master in management educational. Pentru a-ti demonstra competenta mai bine fa tu publica media de absolvire a facultatii cu care te lauzi, aia facuta la vreun subsol obscur probabil (figura de stil, ca sa pricepi), din moment ce ai dat licenta la ASE; facultatea pe care zici ca ai terminat-o tu nici nu a fost vreodata acreditata. Uite si argumentul http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2003-12-16/CNEAA+inchide+Universitatea+AISTEDA. Deci in ce an zici ca ai terminat facultatea? La intrebarea: cine te recomanda? cred ca mai putin penibil era raspunsul clasic: vocea si talentul meu! Ca altceva nu ai (si probabil nici pe astea), dar putem deduce din context.

Raluca
30 aprilie 2015
"Și să am în echipă persoane jumătate bărbați, jumătate femei"

Acest organism nedefinit face parte din abjectele miscari feministe, miscari care lupta cu disperare pt. distrugerea celulei societatii, familia. Toate organismele defecte care apartin de abjectele miscari feministe, sunt misandriste, adica urăsc barbatii. Ele reprezinta pt. specia umana un cancer. Idioooato, sa stii ca o functie trebuie ocupata in functie de competență, nu dupa criteriile voastre infame de democratie feminista, jumi-juma.

inspector
30 aprilie 2015
de unde asa titlu?

doamna Simona Anghel, cand scrieti un articol ar fi foarte civilizat sa va informati din mai mult de o sursa. de unde stiti dvs ca a fost primita cu "ostitiltate si dispret"? doar din spusele doamnei candidat? ati fost prezenta in momentul in care doamna si-a depus dosarul sa vedeti care a fost modul in care a fost primita si tratata? doresc sa va spun ca acest articol este nu numai tendentios si partinitor, dar si lipsit de profesionalism si deontologie. nu stiu sincer de ce rubrica "invatamant" v-a fost incredintata insa sincer este peste nivelul dvs.

vera
30 aprilie 2015
mai invata

Un jurnalist nu ameteste lumea, doamna!Nu suntem adusi cu pluta ca sa "explicati" dv. ca, vezi doamne, "genurile jurnalistice" va/ ne / joaca feste!De " " ati auzit? Daca era "opinia"intervievatului, puteati sa le folositi si in titlu, sau sa mentionati intr-un fel...Mai cititi, doamna, e greu cu limba asta..Nu mai pot eu de "sursele dumitale, esti varza! .

deux
30 aprilie 2015
gen iti place scandalul

Doamna Simona, iti place scandalul, can-can-ul si barfa. Subiecte care n-au ce cauta la rubrica cultura si educatie. Daca ia cineva la controlat articolele scrise de d-voastra, majoritatea sunt cu iz de scandal. PENIBILA - gen

Profesorul de serviciu pe județ
30 aprilie 2015
Studiu articol

Buna seara. Am citit cu mare curiozitate articolul și vă aduc în atenție câteva observații: 1. Am căutat informații despre fundația asta universitară Aisteda. În 2003 CNEAA (Consiliul Național de Evaluare Academincă și Acreditare) a cam inchis-o. Susținerea licenței la ASE confirmă faptul că este/era o facultate de gang, din fundul curții. Dacă ar fi absolvit doamna Universitatea București parcă aș fi fost de acord să o recomande studiile și diplomele. 2. Expertiza aceea de o recomandă la funcția de Inspector Școlar General o au toți profesorii din acest județ. După ceva ani de activitate toți pot spune că au predat la țară, la oraș, la gimnaziu sau la liceu tehnologic sau teoretic. 3. Anunțul unui concurs îl face organizatorul acestuia. Concurs de Inspector Școlar General organizează Ministerul Educației și Cercetării Științifice. "Ministerul Educației și Cercetării Științifice organizează, în perioada 11-20 martie 2015, concursul pentru ocuparea celor 42 de funcții de inspector școlar general. Dosarele de înscriere pot fi depuse, în intervalul 18-23 februarie 2015, la sediile inspectoratelor școlare pentru ale căror funcție de conducere de candidează, iar probele vor avea loc la sediul MECS. Concursul se desfășoară în baza metodologiei de organizare și desfășurare a acestui tip de concurs, aprobată prin OMECTS nr. 5557/7 octombrie 2011, cu modificările și completările ulterioare". Acesta l-a anunțat pe site-ul propriu. Directorul unității nu are absolut nici o obligație în acest sens. Și ISJ Constanța are site (a nu se confunda cu forumul) și acolo este anunțul de Inspector General Adjunct, de exemplu. Trebușoara asta cu încurcatul prin legi și Ordine de ministru chiar este o calitate extraordinară pentru cineva care vrea să coordoneze câteva mii de elevi și profesori. Totuși avem noroc. Bine ca nu a vazut anunțul Ministerului. Rău că l-a vazut pe cel de adjunct. 4. Ce gen jurnalistic este acesta? Știre, relatare, opinie? Eu aș fi apreciat dacă toți candidații ar fi răspuns la aceste întrebări, să comparăm și noi oamenii. Poate mâine, poimâine citim și opiniile celorlați candidați. 5. Vă amintiți filmul "Yankeii" (1979)? Este acolo o scenă în care Richard Gere primește conținutul oliței drept în freză. Zice domnul aruncător: Jumatate de la mine, jumătate de la nevastă-mea. Nu e bine cu jumătăți.

Ady
30 aprilie 2015
oferte de munca de acasa!

Lucru pentru toti, simplu si repede! Suntem un fenomen in continua crestere! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

vasile
1 mai 2015
oferta de lucru

Vrei sa lucrezi? Vrei sa nu mai depinzi de sefi? Vrei cistigi? Vrei sa-ti organizezi cind, unde si si cit sa lucrezi? Acum ai sansa!!!! NU este necesara nici un fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero sub forma a 12 lectii prin email. Cerinte: - cunostinte minime PC - conexiune la internet - seriozitate - rabdare - dorinta sa avansezi si sa inveti ceva nou. Ca sa te convingi ca tot ce e scris nu e minciuna trimite textul "Info" la adresa de email: [email protected]

41 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Aprilie 2015
Stire din Politică-Administrație : A DEMISIONAT!
Pagina a fost generata in 1.098 secunde