Apariții editoriale

296
Editura Art, "Prima mea beție"
Volumul care deschide Colecția "Prima dată" este coordonat de Gabriel H. Decuble și cuprinde 19 texte aparținând unora dintre cei mai vizibili scriitori, arhitecți, filosofi, jurnaliști și traducători români, pornind de la primele lor experiențe etilice sau bahice.
Semnează: Constantin Acosmei, Silviu Dancu, Gabriel H. Decuble, Șerban Foarță, Bogdan Ghiu, Mugur Grosu, Florin Iaru, Augustin Ioan, V. Leac, Mitoș Micleușanu, Matei Pleșu, Johnny Răducanu, Robert Șerban, Iulian Tănase, Mihail Vakulovski, Radu Vancu, Constantin Vică și Daniel Vighi.
Editura Trei, "Ce să le spunem copiilor", Françoise Dolto
Cei care lucrează în domeniul educației, învățământului sau asistenței acordate copiilor și tinerilor cu probleme fizice, psihice, afective, familiale sau sociale știu cât de importante sunt cuvintele rostite sau nerostite în legătură cu unele evenimente care marchează viața unui copil, de cele mai multe ori fără știința lui și, uneori, chiar fără știința celor din jurul lui. Bazându-se pe experiența nenumăraților ani de practică psihanalitică alături de copii, adolescenți, părinți sau tutori, F. Dolto oferă în această carte sfaturi și îndrumări pentru interacțiunile de zi cu zi cu copilul. Copiii au nevoie de adevăr și au și dreptul de a-l auzi. Deși adesea dureros, acest adevăr le permite să se construiască și să se umanizeze.
Editura Nemira, "Părinții pustiei", Jean Bremond
Oricât de dragi ne sunt acești monahi, nu ne-am gândit nici o clipă să-i înălțăm pe toți la rangul de Părinți și Dascăli ai Bisericii; specu-lativi și intelectuali, nu ne-ar fi spus nimic mai mult decât puteam afla de la Sfântul Irineu, sau Atanasie, sau Augustin... Însă părinții pustiei asta au făcut: au practicat această minunata artă, "arta cerească de a lecui rănile provocate de mușcătura păcatelor", arta călăuzirii sufletelor spre mântuire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9981 secunde