Apariții editoriale

262
"Filiera Bellarosa și alte poves-tiri", de Saul Bellow, editura Polirom
Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, în 1976, Saul Bellow este singurul scriitor căruia i s-a acordat de trei ori National Book Award.
Cartea este cea mai cuprinzătoare antologie de nuvele și povestiri a lui Saul Bellow. Povestirea care dă titlul volumului este relatarea unui "expert în amintiri", ce rememorează relația sa cu Harry Fonstein și soția lui, Sorella. Palpitanta istorie a lui Harry, un evreu evadat dintr-o închisoare italiană în anii celui de-al Doilea Război Mondial cu ajutorul lui Billy Rose, o celebritate din lumea showbiz-ului newyorkez, este și un pretext pentru analiza relației dintre evreul european și evreul americanizat, dar și o poveste despre memorie și uitare, despre oameni și ceea ce îi leagă ori îi desparte.

"Universul lui Dumnezeu", de Owen Gingerich, editura Curtea Veche
Owen Gingerich este un cunoscut profesor american, care a ținut în trecut la Harvard cursuri de astronomie și istoria științei. Posesor a numeroase titluri onorifice și premii, își datorează între altele faima statutului de specialist în viața și opera lui Copernic.
Lucrarea reprezintă sinteza conferințelor Noble ținute de savant în 2005, la universitatea unde a predat timp de mulți ani, dar și rodul unei remarcabile capacități de a antrena nespecialiști în chestiuni științifice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Promoție la "Străini în noapte"
Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Maia Morgenstern și fiul, la Constanța
Pagina a fost generata in 2.7993 secunde