Arta meșteșugurilor școlarilor, prezentă la Târgul copiilor

562
Sâmbătă, 31 mai, pe platoul din fața Muzeului de Artă Populară din Constanța a avut loc cea de-a cincea ediție a Târgului copiilor, ocazie cu care elevii și-au expus obiectele create de propriile mânuțe, la orele de activități practice, sub îndrumarea învățătorilor și a profesorilor.
Ne-au atras atenția obiectele elevilor din clasa a III-a, de la Școala din Ciocârlia de Jos, coordonați de Mihaela Negru, care au expus lucrări realizate din floricele pe creion, farfurii de carton și ghivece pictate, măști lucrate din fire de lână și lavete umede, mingiuțe de ping pong pe dopuri de plastic etc.
Liceenii de la Grupul școlar Topraisar, împreună cu Elena Marchidan, profesor coordonator, au realizat lucrări din sfoară, precum coșulețe, măști, cucuvele, tablouri din pânză de sac, coliere din lut, îngerași din fundă, măturică din pănuși de porumb, linguri și căni din pământ și altele. Oana Simion, Simona Iancu și Alina Minoiu, eleve în clasa a XI-a la Topraisar, ne-au povestit cât de intens s-au pregătit pentru acest târg.
Alte obiecte pe care copiii le-au prezentat în expoziție au fost linguri și icoane pictate pe sticlă, pănușe de porumb colorate și figurine din hârtie. De asemenea, ei au adus la târg și obiecte artizanale reprezentative pentru zona litoralului și a Mării Negre, cum ar fi scoici pictate, tablouri cu alge de mare, aranjamente cu stuf și papură.
Dincolo de partea… admirativă, copiii au reușit să vândă o parte din exponate, pe stradă, trecătorilor, aceștia răsplătindu-i pentru cele mai frumoase dintre ele.
Scopul târgului l-a constituit învățarea, de către copii, a meșteșugurilor artistice, care se deprind în urma cunoașterii obiceiurilor, tradițiilor și a obiectelor materiale pe care ei le-au văzut în vizitele făcute la Muzeul de Artă Populară. De altfel, pentru a-i atrage pe micuți să viziteze expozițiile de la muzeu, instituția a oferit, pe 1 iunie, liberul acces tuturor elevilor.
Nicoleta ONU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9421 secunde