Artiștii constănțeni vă (în)cântă de acasă

291
Artiștii constănțeni vă (în)cântă de acasă - artistiisursafacebook1-1585486449.jpg

Articole de la același autor

La acest moment, toate instituțiile de cultură constănțene sunt închise. Cu toate acestea, artiștii fac tot posibilul, chiar și de acasă, să fie cât mai aproape de iubitorii de frumos și artă. Aspre exemplu, angajații Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" au intrat, începând de săptămâna trecută, în contact cu publicul, prin intermediul paginii de Facebook, în cadrul proiectului "Chiar dacă stăm acasă, mergem mai departe!".

Cu acest prilej, toți artiștii prezintă câte un moment artistic, înregistrat la domiciliu. Proiectul a fost deschis joi, 26 martie, cu "Tatăl nostru", în interpretarea tenorului Răzvan Săraru. Acesta a fost urmat de prim-soliștii Irina Ganea Mihaiu și Adrian Mihaiu, care au prezentat un frumos moment coregrafic, după celebra melodie a lui Edith Piaf, "Je ne regrette rien". Ultima reprezentație a săptămânii i-a aparținut mezzosopranei Gabriela Dobre, care a ales să vină în fața publicului cu "Ave Maria", de William Gomez. Precizăm că aceasta este, dealtfel, și cea care a semnat, anul trecut, concepția premierei spectacolului "Magic Swing", care a avut loc, la sediul teatrului constănțean.

"Tuturor ne era dor de muzica plină de romantism a anilor ‘30, ‘40, ‘50, ‘60, de șlagărele nemuritoare ale acelor timpuri și ne-am dorit să le dăruim publicului nostru drag, îmbrăcate în haina prețioasă a dansului. De aceea, melodiile interpretate live, precum «Only you», «Strangers in the night», «Sing, sing, sing», «Love me tender», «Rum and coca cola» sau «Chatanooga choochoo» sunt ilustrate cu grație sau virtuozitate prin momente de balet clasic, neoclasic, jazz și dans sportiv, într-o scenografie simplă, dar completată de trăirile intense pe care le reflectă această muzică fără egal, în frumusețe și trăinicie. Spun trăinicie, pentru că aceste șlagăre, care au bucurat și însuflețit generațiile bunicilor și părinților noștri, au același impact și asupra tinerilor, transced temporalitatea", ne-a declarat, la acel moment, Gabriela Dobre.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1301 secunde