Asociaţia Elevilor din Constanţa cere burse de merit de cel puţin 215 lei pe lună

287
Asociaţia Elevilor din Constanţa cere burse de merit de cel puţin 215 lei pe lună - asociatia-1635059393.jpg

Articole de la același autor

Asociația Elevilor din Constanța solicită consilierilor locali să nu voteze proiectul de hotărâre pentru aprobarea cuantumurilor burselor în forma actuală și să amendeze proiectul astfel încât bursele să fie mărite.

Vineri, 29 octombrie, va avea loc ședința Consiliului Local Constanța, iar pe ordinea de zi a ședinței se află proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea cuantumurilor burselor elevilor pe semestrul I al anului școlar 2021-2022. “Cuantumurile propuse sunt aceleași cu cele de anul trecut, la prima vedere situația părând una de stagnare. Totuși, în comparație cu anul trecut, între timp au fost alocate fonduri de la bugetul de stat pentru asigurarea burselor elevilor. Astfel, investițiile municipiului Constanța în educație nu au rămas constante, ci au scăzut față de anul trecut, fiind permisă creșterea cuantumului fiecărui tip de bursă cu 100 de lei (cuantumul asigurat din bugetul de stat), fără a fi modificate costurile suportate de municipiu”, este de părere preşedintele AEC, Ariana Dudună.

Reprezentanţii elevilor solicită mărirea burselor elevilor şi asigurarea loc în funcţie de salariu minim pe economie.

Astfel, propunerile lor sunt ca bursa de merit să fie 215 lei, adică 5% din salariul minim pe economie + 100 de lei (cuantumul asigurat de la bugetul de stat), bursa de studiu să fie 445 lei, adică 15% din salariul minim pe economie + 100 de lei (cuantumul asigurat de la bugetul de stat, iar bursa de ajutor social să fie 675 lei, adică 25% din salariul minim pe economie + 100 de lei (cuantumul asigurat de la bugetul de stat).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6915 secunde