Asociaţiile de elevi cer revocarea ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

316
Asociaţiile de elevi cer revocarea ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu - arianaduduna-1628505049.jpg
Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Bacău (AEBC) solicită primului ministru Florin Cîțu să propună revocarea din funcție a ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Elevii îl acuză pe ministru că nu a solicitat fonduri pentru transportul gratuit al elevilor. „

Încă de când transportul elevilor a devenit gratuit, nu au fost acordate sume de la bugetul de stat, împlinindu-se, în teritoriu, 9 luni de ilegalitate. Astfel, drepturile elevilor au fost încălcate. Mai mult, în urma protestelor Asociației Elevilor din Constanța, prim-ministrul Florin Cîțu a afirmat faptul că va acorda fonduri la rectificarea bugetară pentru transportul elevilor. Promisiunea sa a rămas în vânt, transportul elevilor fiind în continuare neglijat”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Potrivit acestora, în urma unor solicitări transmise Consiliului Județean Constanța, președintele Mihai Lupu ar fi afirmat într-o adresă faptul că nu a dat transport gratuit din cauza lipsei fondurilor de la bugetul de stat. „Transportul elevilor nu mai poate fi tratat ca un joc politic al autorităților! Solicităm acordarea de fonduri pentru transportul elevilor la rectificarea bugetară și propunerea spre revocare a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta are responsabilitatea de a solicita de la bugetul de stat, la rectificare, fondurile pentru toate domeniile necesare. A fost semnalată de nenumărate ori necesitatea alocării de la bugetul de stat pentru transportul elevilor, dar Sorin Cîmpeanu continuă totuși să o ignore. Mai mult, având în vedere promisiunile premierului Florin Cîțu, considerăm că singurul mod în care acesta își mai poate dovedi decența față de elevi este prin propunerea spre revocare a ministrului, deoarece acesta a dovedit că nu are vreun interes în a rezolva problema transportului. În conducerea Ministerului Educației este nevoie de oameni cu coloană vertebrală și cu un interes real față de nevoile elevilor, nu de persoane ce nu fac altceva decât să pericliteze accesul elevilor la educație de câte ori au ocazia”, a declarat Ariana Dudună, președintele AEC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4565 secunde