Astăzi, "Dragobetele sărută fetele" în tot județul Constanța

816

Articole de la același autor

La sfârșitul iernii, când primăvara deja mijește după colț, tradiția populară sărbătorește dragostea și tinerețea. Dragobetele este un obicei autohton, care a început să se piardă odată cu urbanizarea populației României, dar care a început să câștige din nou în popularitate ca reacție la sărbătoarea Sfântului Valentin, considerat de mulți ca fiind neromânesc. În timp ce cluburi și discoteci organizează de 14 februarie, adică de Valentine’s Day, petreceri speciale, doar-doar vor mai atrage câțiva clienți în plus, cei care se simt datori să ofere ceva mai românesc se întorc spre 24 februarie, ziua dedicată Dragobetelui în cele mai multe zone ale țării.
În județul Constanța se organizează în mai multe localități spectacole dedicate sărbătorii. La Cumpăna, astăzi, de la ora 18, sala mare a Casei de Cultură va găzdui un spectacol folcloric cu participarea interpreților de muzică populară Elena Milea, Monica Mocanu, Nicolae Brăteanu și Ansamblul folcloric "Româncuța", din comuna Cumpăna.
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Constanța în parteneriat cu Centrul Cultural Ovidiu, Căminul Cultural și Școala cu clasele I-VIII Mircea Vodă organizează, la rândul lor, un spectacol folcloric în cadrul căruia își dau concursul ansamblurile "Dobrogeanca" al Centrului Cultural Ovidiu și "Plaiuri Dobrogene" al CJCPCT. Spectacolul va avea loc, la ora 10, la Căminul Cultural Mircea Vodă și va fi reluat, la ora 16, la Căminul Cultural Ovidiu.
La rândul său, Costineștiul nu poate lipsi din rândul localităților care cinstesc tradiția românească în acest fel. Școala cu clasele I-VIII din localitate va organiza și ea un spectacol dedicat Dragobetelui.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6068 secunde