Concurs Astăzi, în Vinerea Patimilor, se ține post negru

1039
Astăzi, în Vinerea Patimilor, se ține post negru - 546939e45903a5ecfd4ae2faa21991f3.jpg

Articole de la același autor

Conform tradiției creștine, astăzi, ultima vineri din Postul Mare, este ziua în care Iisus a fost răstignit și a murit pe cruce pentru răscumpărarea neamului omenesc de sub jugul pactului strămoșesc. Din această cauză, Vinerea Mare este zi de post negru, iar în Bucovina mai este numită Vinerea Paștilor, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagră, Vinerea Seacă.
În Vinerea Mare este interzis să se pregătească copturi. Există credința că dacă cineva se încumetă a coace în această zi face mare păcat, iar coptura nu este mâncată nici măcar de pești.
Se obișnuia ca înainte de răsăritul soarelui, oamenii să alerge desculți prin rouă sau se scăldau tainic în ape curgătoare crezând că, în felul acesta, vor fi sănătoși pe tot parcursul anului.
Astăzi, la ora 9.50, în Portul Militar Constanța, cu prilejul plecării în misiune internațională a Fregatei 221 "Regele Ferdinand", Înaltprea-sfințitul Teodosie va rosti rugăciunile de binecuvântare și sfințire a corabiei și de plecare în călătorie.
Tot astăzi, în Sfânta și Marea Vineri, la ora 11.00, în cadrul Vecerniei va avea loc procesiunea scoaterii Sfântului Epitaf din Sfântul Altar, cel care reprezintă mormântul Domnului Iisus Hristos. Înaltprea-sfințitul Teodosie va oficia această Vecernie la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.
Denia Prohodului va fi oficiată de Ierarhul Tomisului, astăzi, la Catedrala Arhiepiscopală, începând cu ora 17.30.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7533 secunde