BAC 2008

Astăzi, proba la mate

307

Articole recomandate

Absolvenții claselor a XII-a, care au promovat probele orale din cadrul examenului de bacalaureat, vor susține, astăzi, proba scrisă obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru cei care au terminat profilul real, și istorie sau geografie, pentru ceilalți.
Subiectele au fost afișate pe site-ul ministerului, www.subiecte2008.edu.ro, încă din 29 februarie. Au fost pregătite 300 de subiecte, dintre care vor fi extrase trei.
La istorie și geografie nu au fost pregătite numai subiecte referitoare la România, ci și din geografia și istoria altor state membre UE. La geografie, subiectele conțin hărți sau grafice, iar la istorie, diferite citate.
Subiectul care va trebui rezolvat va fi extras, într-o ședință publică, la sediul Ministerului Educației, astăzi, la ora 9. Ulterior, prin intermediul postului Radio România Actualități, comisiile de examen vor afla care a fost subiectul ales.
Accesul elevilor în sălile de examen se face pe baza actului de identitate, cu cel mult 30 de minute înainte de începerea probei. Candidații nu pot intra la examen cu niciun fel de materiale, fie că sunt scrise sau electronice, care i-ar putea ajuta la examen.
După ce au intrat în sală, elevii nu pot părăsi centrul de examen decât după minimum o oră și jumătate de la începutul examenului. Timpul destinat rezolvării subiectelor este de trei ore.
Pe 2 și 3 iulie, sunt programate examenul din aria curiculară corespunzătoare specializării și cel din disciplinele din afara specializării, acestea fiind probe scrise sau practice. Rezultatele vor fi anunțate pe 5 iulie. Eventualele contestații se depun tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care iau în calcul și contestațiile, vor fi afișate pe 9 iulie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5984 secunde