Modulul Jean Monnet marchează interculturalitatea

366

Articole de la același autor

Prima ediție a modulului "Jean Monnet" s-a încheiat, recent, după o serie de activități care au avut ca temă generală "Dialogul între culturi și identitatea europeană".
Proiectul a fost câștigat de Facultatea de Litere a Universității "Ovidius", în urma unei licitații organizate de Uniunea Europeană. Coordonatorul programului, prof. univ. dr. Gheorghe Bârlea, a trimis, în decembrie anul trecut, dosarul care cuprindea etapele desfășurării proiectului, prezentarea suportului de curs și pregătirea activităților complementare. Celălalt membru al proiectului a fost lect. univ. dr. Florentina Nicolae.
La curs au fost înscriși 86 de studenți, masteranzi și doctoranzi. Important de menționat este faptul că modulul "Jean Monnet" a avut un caracter interactiv, cursanții putând participa la seminarii, conferințe și dezbateri. De asemenea, au avut loc proiecții ale documentarelor "Balkan’s Digest", prezentat de antropologul Ionuț Piturescu, dar și "L’Auberge espagnol", regizat de Cedric Klapish, un film care s-a bucurat de mult succes, aducând în prim-plan ideea de interculturalitate. Aceasta a reprezentat și tema proiectului: "Avem o multitudine de culturi în Europa, însă trebuie salvate cele minore, pentru păstrarea identității", a spus prof. univ. dr. Gheorghe Bârlea.
Invitată la curs a fost Simona Margareta Ivan, din partea Agenției Naționale pentru Calificările în Învățământul Superior, care a susținut o conferință despre problema construcției europene în lume și despre Jean Monnet, supranumit "arhitectul Uniunii Europene".
Cursul a fost gratuit și s-a adresat facultăților care nu au o disciplină consacrată Uniunii Europene, printre care Facultatea de Litere, Teologie, Inginerie și Drept. Cei care au absolvit acest curs vor primi diplome eliberate de către Comisia Europeană și Universitatea "Ovidius". Înscrierile pentru cea de-a doua ediție a modulului vor începe în data de 15 septembrie 2008.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5465 secunde