Astăzi, puntea suspinelor la Evaluarea Națională: proba la matematică

151

Articole de la același autor

Peste 5.900 de absolvenți ai clasei a VIII-a sunt așteptați, astăzi, în centrele de examen din județul Constanța, pentru a susține cea de-a doua probă a Evaluării Naționale, cea la matematică.

Proba va începe la ora 9.00 și va dura două ore. Ca și la examenul la limba română, candidații sunt sfătuiți să se prezinte la centrele de examen în jurul orei 8, pentru a putea trece prin triajul epidemiologic. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor sau schemelor și instrumente de desen pentru geometrie. Proba este monitorizată audio și video.

În județul Constanța, acesta este ultimul examen din Evaluarea Națională, pentru proba la limba maternă neînscriindu-se niciun candidat. Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14, în centrele de examen. Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 22 iunie, între orele 16.00 și 19.00, și pe 23 iunie, între orele 8.00 și 12.00. Acestea vor putea fi transmise și prin poșta electronică. În acest caz, candidații vor trebui să completeze, să semneze și să trimită și o declarație tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții și reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0618 secunde