Au fost aprobate cinci noi specializări universitare în România

493
Au fost aprobate cinci noi specializări universitare în România - usvstudiilicenta-1682008309.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat, joi, nomenclatorul programelor de studii universitare pentru anul de învăţământ 2023 – 2024. Au fost înfiinţate cinci specializări noi care vor ține cont de cererile de pe piaţa forţei de muncă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.


“Se înfiinţează şi ramura de ştiinţă, domeniul de studii universitare de doctorat, masterat/domeniul de licenţă - Ştiinţe aplicate, cu specializarea Ştiinţe aplicate în criminalistică, în cadrul domeniului fundamental Matematică şi ştiinţe ale naturii", a precizat Cărbunaru.


Potrivit notei de fundamentare, specializările noi universitare sunt: Ingineria materialelor metalice, Operaţiuni de intelligence, Chimie alimentară, Calculul structurilor mecanică.


Dan Cărbunaru a menţionat că, la nivel naţional, funcţionează 53 de instituţii de învăţământ superior de stat care cuprind 2.175 de specializări sau programe.


Tot la iniţiativa Ministerului Educaţiei, Guvernul a aprobat diminuarea numărului de studenți cu 2.470 de locuri pentru 32 de domenii de studii de master.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3747 secunde