Autoritatea Vamală Română și Academia de Studii Economice din București lansează programul postuniversitar „Expert vamal”

268
Autoritatea Vamală Română și Academia de Studii Economice din București lansează programul postuniversitar „Expert vamal” - x-autoritatea-vamala-1677753232.jpg

Articole de la același autor

La data de 1 martie 2023, Autoritatea Vamală Română, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București, a lansat primul program post-universitar de formare și dezvoltare profesională în domeniul vamal. Printre disciplinele pe care cursanții le vor aprofunda pe parcursul acestui program se numără afaceri și logistică internațională, noțiuni introductive în activitatea vamală, expertiza mărfurilor, elemente de taxare, valoarea în vamă, datorie vamală și garanții, regimuri vamale și regimul fiscal al produselor accizabile.


„Având în vedere complexitatea politicii vamale a Uniunii Europene, domeniul de aplicare multinaţional, dinamica acesteia în contextul creşterii importanţei asigurării securităţii întregului spaţiu unional și pentru facilitarea aplicării acestei politici cu un grad sporit de competenţă, astăzi (n.r. 1 martie), Academia de Studii Economice din Bucureşti împreună cu Autoritatea Vamală Română demarează programul de studii postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională „Expert Vamal”. Cu o durată de 90 de ore, derulate pe parcursul a două luni calendaristice, programul se adresează personalului din cadrul Autorității Vamale Romane, specialiștilor în domeniul afacerilor internaționale, comisionarilor vamali și reprezentanților vamali, contribuind la creşterea gradului de expertiză relevantă pentru cursanţi și la formarea de specialiști in domeniul vamal. Astfel, programul va dezvolta competențele exercitării profesiei de expert vamal, cursurile fiind susținute atât de profesori universitari din cadrul ASE cât și de specialiști din cadrul Autoritatii Vamale Române”, a afirmat prof. univ. dr. Dorel Mihai Paraschiv, prorector cu relațiile cu mediul economico-social și viața studențească la Academia de Studii Economice din Bucureşti.


„Plasarea capitalului uman, și în special a noii generații, în centrul transformării Vămii este o abordare pe care Autoritatea Vamală Română o susține încă de la înființare. Formarea generațiilor viitoare este o prioritate pentru noi, și suntem mândri că am reușit, în parteneriat cu una dintre cele mai prestigioase instituții de învăţământ din țară, Academia de Studii Economice din București, să lansăm acest program postuniversitar de pregătire a experților vamali. Venim astfel în întâmpinarea pregătirii lucrătorilor vamali care s-au alăturat familiei nostre și a celor care doresc să ni se alăture în viitor”, a punctat Bogdan-Lari Mihei, președintele Autorității Vamale Române.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4532 secunde