Au început înscrierile la BAC 2013. Se prefigurează un nou DEZASTRU?

278
2
Au început înscrierile la BAC 2013. Se prefigurează un nou DEZASTRU? - bacalaureat2011-1369659348.jpg
Vineri, 31 mai, pentru aproape 8.000 de absolvenți va suna pentru ultima data clopoțelul, ei părăsind viața de licean. 

În timp ce olimpicii susțineau, ieri, prima probă scrisă a Bacalaureatului special, care se desfășoară la Ploiești, ceilalți absolvenți de clasa a XII-a sau a XIII-a sunt așteptați la secretariatele liceelor să vină să se înscrie pentru sesiunea 2013 a Bacalaureatului.

Perioada de înscriere a candidaților la prima sesiune de examen durează exact până în ultima zi de școală, respectiv 31 mai.

Emoțiile încep pe 10 iunie

Conform calendarului examenului de Bacalaureat național, aprobat de Ministerul Educației Naționale, în perioada 10-12 iunie, este programată proba A, de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Între 12-14 iunie - Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, 17-21 iunie - Evaluarea competențelor digitale, 25-28 iunie - Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

De pe 1 iulie încep probele scrise, la Limba și literatura română, pe 2 iulie, Limba și literatura maternă, pe 3 iulie - Proba obligatorie a profilului, 5 iulie - Proba la alegere a profilului și specializării.

Pe 8 iulie vor fi afișate rezultatelor (până la ora 12), zi în care vor fi depuse și contestațiile (între orele 12-16). Pe 12 iulie se vor afișa rezultatele finale.

"Elevi pregătiți destul de slab!"

Într-o recentă întâlnire, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, afirma că s-a săturat să tot citească în presă despre DEZASTRUL de la bacalaureat. Am fi foarte încântați să asistăm la o răsturnare de situație, dar, după cum s-au prezentat rezultatele de la simularea Bacalaureatului de luna trecută, doar o minune îi mai poate salva pe liceeni și aceea cu siguranță s-ar referi la… libertatea de a copia!

Pe de altă parte, și ministrul Educației afirma că nu îl mulțumesc rezultatele de la simulări, apreciind că elevii sunt "pregătiți destul de slab". Motiv pentru Remus Pricopie să propună ca, din 2014, simulările de bacalaureat să fie introduse și la clasa a XI-a.

"În acest sens, voi lansa în dezbatere două noutăți: simulările vor avea loc atât la clasa a XII-a, în luna martie, cât și la clasa a XI-a, în luna mai. Practic, elevii care vor susține examenul de bacalaureat în 2015 vor trece prin două etape de simulări. În acest fel, se pot lua din timp măsuri pentru corectarea deficiențelor. În plus, elevii se vor obișnui cu rigorile examenului și se vor mobiliza ceva mai devreme", a declarat Remus Pricopie.

Comentează știrea

constantean
28 mai 2013
rusinos

Cand un copil din clasa 0, spune cadrului didactic sa ciripeasca mai putin ca i-l deranjeaza si apoi e sustinut de o mamica aroganta dar cu functie, nu poti sa crezi decat ca va fi unul despre care se va scrie la sesiunea de bac a generatie lui. Multe probleme pleaca de timpuriu, lipsa atentiei si implicarii parintilor, pe principiu ca scoala trebuie sa ii invete tot, cliseul cu faptul ca degeaba ai scoala atata timp cat ai bani, etc. Cunosc un baiat care s-a lasat de scoala ca sa vanda etnobotanice ca e mai profitabil, un altul care in loc sa ia banii dati de parinti pt meditatii la matematica, s- a dus la scoala de soferi ca sa impresioneze o fata cu care oricum nu a ramas si apoi l-am vazut angajat ca si paznic. Ce concluzie se trage de aici ? Decizii proaste de tot felul. Vor fi pusi la pamant de viata cand le va fi lumea mai draga, cand vor vrea sa faca ceva cu viata lor va fi prea tarziu.

Miruna
28 mai 2013
28 mai, 11:49. Babilici Constanța este un oraș port scăpat din mână, stat în stat, rupt de restul țări, deci este normal ca orice intrus trebuie scos din oraș prin violență pentru a nu mai călca pe acolo, fărădelegile fiind prote

28 mai, 11:49. Babilici Constanța este un oraș port scăpat din mână, stat în stat, rupt de restul țări, deci este normal ca orice intrus trebuie scos din oraș prin violență pentru a nu mai călca pe acolo, fărădelegile fiind protejate de autorități pentru a lor mită și șpagă să curgă în continuare în buzunarele lor hrăpărețe. Este clar, polițiștii trebuie anchetați în continuare, violența lor fiind de neimaginat pentru România ce se vrea în Spațiul Schengen. Citiți mai mult: Ofițer sub acoperire torturat de colegi: dezbrăcat în pielea goală, amenințat cu pistolul la tâmplă și bătut cu bâta. Motivul e REVOLTĂTOR. Ancheta DNA, pusă pe butuci - Justiție > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ofiterul-sub-acoperire-torturat-de-colegi-dezbracat-in-pielea-goala-amenintat-cu-pistolu-1039.html#ixzz2UarYGt7k EVZ.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3991 secunde