Au învățat cum să se joace la școală

267
Au învățat cum să se joace la școală - elevi1359562046-1364852646.jpg
Peste 300 de copii din Școlile Gimnaziale 7 "Remus Opreanu" și 18 "Jean Bart" din Constanța au retrăit bucuria jocului sub îndrumarea colegilor mai mari, proaspăt absolvenți ai cursului de formare din cadrul proiectului național "Să învățăm să ne jucăm".

La finele săptămânii trecute, Școala Gimnazială "Remus Opreanu" a fost gazda unui nou curs de formare - nivel debutanți în cadrul Proiectului "Să învățăm să ne jucăm", promovat la nivel național de Școala Gimnazială nr. 18 "Jean Bart" în parteneriat cu Asociația Grupurilor Locale de Tineret, Filiala "Tineri Mereu" Constanța.

Inițiatorul proiectului, prof. Daniela Ghițoiu, de la Școala 18 "Jean Bart", declara: "Timp de două zile, 12 traineri, voluntari AGLT, au format încă o serie de elevi din treisprezece unități de învățământ constănțene. Cei mai bine de o sută de noi cursanți au învățat să planifice și să organizeze o oră de joacă, atât pentru colegii mai mici, din clasele primare, cât și pentru colegii de aceeași vârstă cu ei. Astăzi și-au demonstrat competențele, organizând și coordonând prima lor oră de joacă". Prof. Corina Cușa, profesor coordonator al proiectului în Școala Nr. 7 "Remus Opreanu": "Elevii noștri sunt deosebit de receptivi la proiectul promovat de Școala Gimnazială Nr. 18 «Jean Bart» din Constanța, prin intermediul căruia copiii învață să se joace și, la rândul lor, îi învață pe colegii mai mici să se joace. Activitatea de voluntariat reprezintă unul dintre punctele forte ale școlii noastre, prin care urmărim dezvoltarea la elevi a unei personalități complexe, competitive, democratice, capabile să se inte-greze cu succes într-o societate de tip european".

Ieri dimineață, cei 100 de absolvenți ai cursului, supervizați de trainerii lor, au susținut prima lor oră de joacă la 12 clase din cele două școli organizatoare, activitate coordonată de prof. Corina Cușa, respectiv, de învățătoare Florentina Mărgineanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : De ce chiulesc liceenii constănțeni
Miercuri, 06 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Școala "Grigore Moisil" are post de radio
Pagina a fost generata in 0.3218 secunde