Aur constănțean la Naționalele de Matematică și Engleză

711
3
Dacă la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, elevii constănțeni nu s-au remarcat nici la gimnaziu și nici la nivel liceal, iată că la matematică au reușit frumoasa performanță de a intra în lotul internațional. 

Cei 18 elevi care au reprezentat județul Constanța la Olimpiada Națională de Matematică (Sighișoara - clasele V-VI, și Brașov - clasele VII-XII) s-au întors cu medalii și mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale și Societatea de Științe Matematice România, astfel: Aur: Theodor Mihai Iliant, clasa a VI-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Cristian Teleanu, clasa a IX-a, Liceul Teoretic "Ovidius", Emil Nicolae Nichita, clasa a IX-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"; Argint: Andrei Graur, clasa a IX-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Vladimir Vîntu, clasa a IX-a, Liceul Teoretic "Ovidius"; Bronz: Tiberiu George Corcescu, clasa a VII-a, Liceul Teoretic "Ovidius", Riza Salim, clasa a VIII-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Hristu Ștefan Epure, clasa a VIII-a, Liceul Teoretic "Ovidius", Tarik Kaan Bilal, clasa a X-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Alexandra Murgoci, clasa a X-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Ioana Popescu, clasa a XI-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". 

În lotul internațional sunt calificați patru elevi: Cristian Teleanu, Emil Nicolae Nichita, Andrei Graur și Vladimir Vîntu. 

De la Olimpiada Națională de Limba Engleză, desfășurată la Craiova, Indra Ionescu, clasa a XII-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", s-a întors cu Premiul I, iar Ana Kirkiljiuș, Colegiul Național de Arte "Regina Maria", și Diana Banias, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", au obținut mențiuni. 

Tot cu o mențiune s-a întors și eleva Ana Vucmanovici, clasa a IX-a, Liceul Teoretic "Ovidius" de la Olimpiada Națională de Istorie, care s-a desfășurat la Sibiu. 

Comentează știrea

CITITOR
8 aprilie 2013
Rezultate

S-a demonstrat ca la clasa a V-a ,Constanta a fost reprezentata de elevi care nu aveau ce cauta acolo.Dar daca asa au dorit PROFESORII.... Care este satisfactia: sa trimiti elevi care nu obtin NIMIC sau sa trimiti elevi care sa faca o figura frumoasa.Poate data viitoare pleaca cine trebuie nu cine se doreste...RUSINE

profesor
9 aprilie 2013
olimpiade

Pentru corecta informare a jurnalistului si a "generalului" inspectoratului, care se pare ca nu sunt informati in totalitate: la matematica primesc medalii de aur, argint si bronz jumatate dintre participanti (cam 40 de elevi din 80). Vezi http://www.onm.isjbrasov.ro/rezultate.html La celelalte discipline, se situeaza pe podium doar primii trei, iar mentiuni se mai dau inca la 4 sau maxim 5 elevi. In aceste conditii... este nedrept ca eleva de la istorie care a luat mentiune sau ceilalati de la alte discipline care sunt in primii 10 sau chiar in primii 20 sa fie bagatelizati, doar pentru ca ministerul tripleaza numarul de participanti la nationala de la matematica si da medalii la mai mult de jumatate dintre participanti

Mitica
19 aprilie 2013
Aveti dreptate!!

D-nul profesor de la 2, are perfecta dreptate: daca este olimpiada nationala sa fie acelasi criteriu peste tot: locul 1,2,3(cate unul, nu ca la astronomie cate 4,5 locul 1... cu medii diferite), mentiuni s-au dat pana pe la pozitia 44 parca... la matematica la fel alte criterii de acordare... la engleza alte criterii.. CE SE VREA A SE FACE??? care inspector de profil din MECTS este mai tare... da premii mai multe??? Simplificati odata aceasta problema... decideti-va... un premiu I, un premiu II, un premiu III ... si 4-5-6 mentiuni. Nu sa dai asa in nestire... ca poate , poate l-o ajunge vreo mentiune si pe ... FAVORITUL TAU DE ELEV!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2539 secunde