Autorul cărților cu James Bond, comemorat de bibliotecarii constănțeni

205
Autorul cărților cu James Bond, comemorat de bibliotecarii constănțeni - scriitorsursanewzpost-1590674530.jpg

Articole de la același autor

În fiecare săptămână, specialiștii Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman" din Constanța comemorează câte un scriitor, pentru a aduce în atenția cititorilor opere de mare valoare.

Scriitorul zilei este Ian Lancaster Fleming, decedat în anul 1964, care a fost, totodată, și jurnalist, cunoscut mai ales pentru crearea lui James Bond și elucidarea aventurilor acestuia în 12 romane și două povestiri scurte. Cu circa 100 de milioane de exemplare vândute în toată lumea, lucrările despre spionul britanic sunt incluse în lista celor mai bine vândute cărți din întreaga lume. Totodată, Fleming a mai scris două cărți și povestea pentru copii "Chitty-Chitty-Bang-Bang".

Reprezentanții bibliotecii susțin că, în timp ce lucra pentru Divizia de Inteligență Navală în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Fleming a fost implicat în plănuirea operațiunii "Goldeneye". Practic, serviciul lui militar din timpul războiului și cariera de jurnalist l-au ajutat în crearea fundalului și a detaliilor pentru nuvelele cu James Bond.

După succesul răsunător al primei cărți, el a mai scris alte 13 romane cu James Bond ca personaj central, fiind recunoscut ca unul dintre cei mai mari scriitori de literatură de acțiune și spionaj. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5178 secunde