"Azi student, mâine antreprenor" - seminar gratuit pentru tinerii constănțeni

378

Articole de la același autor

Tinerii constănțeni care se gândesc să pornească o afacere sunt așteptați, astăzi, la seminarul gratuit de antreprenoriat - "Azi student, mâine antreprenor". Este vorba despre proiectul "From idea to entrepreneurship", cofinanțat din Instrumente Structurale prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, o inițiativă comună a Universității "Ovidius", în calitate de beneficiar împreună cu Gea Strategy&Consulting, Project Management Solution, în calitate de parteneri.

Proiectul își propune să genereze un efect pozitiv pe termen lung ca urmare a dezvoltării culturii antreprenoriale, atât prin elementele de formare pentru 350 de membri ai grupului țintă, cât și prin stagiile de practică și prin cele 39 de noi afaceri dezvoltate în regiunea sud -est. Cele 350 de persoane formate în vederea dobândirii de abilități și aptitudini antreprenoriale vor avea oportunitatea și capacitatea certificată de a demara activități economice pe cont propriu putând contribui la dezvoltarea economică și durabilă a regiunii.

În cadrul proiectului se va organiza un curs de formare profesională, competențe antreprenoriale cu durata de 40 ore, un concurs planuri de afaceri și un stagiu de practică de 40 ore. În urma concursului de afaceri, 39 de planuri de afaceri vor fi selectate pentru finanțare și vor beneficia de servicii de mentorat, consiliere și consultanță. Valoarea maximă a subvenției acordate fiecărei întreprinderi nou-înființate în baza planului de afaceri aprobat este de 40.000 euro, reprezentând maximum 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

Importanța eșecului

Astăzi, între orele 17.00 și 18.00, în campusul Universității "Ovidius", de pe aleea Universității nr. 1, Corp A, sala P 47, se va desfășura un eveniment integrat în proiectul "From idea to entrepreneurship", sub forma unui seminar practic ș i interactiv menit să creeze imaginea de ansamblu a antreprenoriatului.

Organizatorii evenimentului propun mai multe subiecte cu adresabilitate studenților și tuturor acelora ce vor să transforme o idee într-o afacere de succes. Aceștia au ocazia să înțeleagă care sunt ideile de succes, care sunt riscurile și care ar putea fi profitul, să se confrunte cu frica și importanța eșecului, să priceapă de ce atreprenorii strâng bani, de ce investitorii investesc în starup și ce înseamnă "Go big or go home". Oricine poate participa gratuit la cel mai antreprenorial seminar al momentului, având posibilitatea de a se înscrie și în baza completării formularului de înregistrare disponibil online.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4512 secunde