Senzațional, în exclusivitate și în direct!

Concurs BAC 2010 - filmat de camere video

479

Articole recomandate

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că, până la bacalaureatul din 2010, se intenționează instalarea de camere video de supraveghere în toate unitățile de învățământ unde vor fi susținute probele acestui examen.
În privința fondurilor necesare pentru materializarea acestei inițiative, ministrul Educației a spus că are în vedere bugetul de care va dispune învățământul în 2010.
Andronescu a explicat și simplificarea bacalaureatului, tot din 2010, prin reducerea nu-mărului de probe. "Sunt mai puține discipline la acest examen, dar asta nu înseamnă ca bacalaureatul să fie mai puțin exigent, dimpotrivă. Consider că, în felul acesta, elevul având mai puține discipline de examen, se poate pregăti mai bine, în așa fel încât exigența să fie mai mare, iar examenul de bacalaureat într-adevăr să fie relevant. Elevul să plece de acolo cu o medie care să fie cât mai aproape de ceea ce reprezintă el ca valoare în competențele acumulate", a spus Andronescu.
Măsura supravegherii prin camere video a fost pusă în practică, experimental, anul trecut, în mandatul ministrului Cristian Adomniței. Atunci, în Capitală, la a doua sesiune a bacalaureatului, au fost instalate camere pe holurile mai multor centre de examen.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8929 secunde