BAC 2014. AVERTISMENT din partea Ministrului Educației: "NU NE JUCĂM"

479
BAC 2014. AVERTISMENT din partea Ministrului Educației:

Articole recomandate

Ministrul Educației, Remus Pricopie a declarat astăzi că frauda nu este o soluție pentru examenul de bacalaureat și că "mesajul este foarte clar: "nu ne jucăm, avem oameni condamnați definitiv pentru fapte de corupție și fraudă la bacalaureat".


"Trebuie să ne luăm măsuri de precauție, și anul trecut am transmis mesaje în acest sens. Din păcate, nu toată lumea înțelege. Aș vrea doar să îi rog pe cei care se gândesc că pot să se joace cu legea să se uite un pic să vadă cazurile identificate și ce s-a întâmplat anul trecut: sunt oameni dați afară din sistem, nu mai sunt cadre didactice, sunt oameni care au dosare penale, sunt oameni care au fost condamnați definitiv pentru corupție sau fraudă la examene.Cred că este un subiect pe care este bine să-l tratăm cu toată seriozitatea și să nu ne jucăm", a mai spus Pricopie, după întâlnirea grupului PSD din Senat.


Ministrul Educației a adăugat că a cerut inspectorilor școlari generali să fie pregătiți pentru cazul în care se întâmplă "ceva negativ" la bacalaureat. "Este greșit dacă nu știm să acționăm dacă se întâmplă ceva negativ. Dacă se întâmplă, să acționeze conform legii, conform regulamentului, să sesizeze imediat organele de specialitate și să se asigure că aceste cazuri, dacă vor fi, nu periclitează examenul. Să aibă, inclusiv în inspectorate, oameni pregătiți pentru a prelua conducerea vreunei comisii, dacă vom avea probleme la acest nivel, sau să aibă oameni pregătiți în rezervă pentru asistența la clasă", a precizat Remus Pricopie.


În același context, demnitarul a spus că a cerut inspectorilor să interzică orice practică de colectare de bani la bacalaureat, indiferent de motiv. "Nu există subiectul protocol, nu există niciun alt subiect, pentru niciun fel de activitate asociată examenului. Organizarea acestor examene se poate face cu fonduri alocate de la bugetul statului", a subliniat Pricopie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9358 secunde