Bacalaureat 2009

558
Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului a publicat pe site-ul http://subiecte2009.edu.ro modele de subiecte pentru probele orale ale examenului național de Bacalaureat 2009.
Astfel, cei interesați pot găsi modele de subiecte la următoarele discipline: limba engleză, limba franceză, limba germană modernă, limba și literatura germană maternă, limba și literatura croată, limba și literatura italiană, limba și literatură maghiară, limba și literatura română, limba și literatura slovacă - profil real și uman, limba și literatura spaniolă, limba și literatura turcă maternă - profil teologic si pedagogic, limba și literatura turcă modernă, limba și literatura bulgară - profil uman, limba și literatură sârbă - profil real și uman, limba și literatură ucraineană, limba rusă și limba rusă pentru minorități.
Cu excepția probei orale de limba și literatura română, în cazul căreia sunt disponibile patru variante, pentru celelalte discipline sunt pre-zentate câte un model de subiect, baremul de evaluare, precizări/explicații privind modalitățile de rezolvare în raport cu obiectivele de referință sau alte informații utile.
Subiectele care se vor regăsi pe biletele de examen din sesiunile anului 2009 vor fi realizate de Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare în Învățământul Preuniversitar, în perioada martie - iunie 2009, pe baza unei proceduri speciale. Subiectele pot să conțină unul-două texte literare sau non-literare, urmate de 2-3 cerințe specifice, cu un grad de complexitate care să permită tratarea integrală în 10-15 minute.
Pentru probele scrise la examenul de Bacalaureat 2009 se păstrează aceleași modele ca la examenul de Bacalaureat din 2008, disponibile pe www.subiecte2009.edu.ro\arhiva\2008. Pentru candidații care studiază după programele vechi, valabile până în 2007, subiectele se găsesc la www.subiecte2009.edu.ro\arhiva\2007.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5415 secunde