BACALAUREAT 2020. 45 de candidați au fost eliminați de la proba de Limba română

214
BACALAUREAT 2020. 45 de candidați au fost eliminați de la proba de Limba română - bacalaureat2020matematicaistorie-1598276685.jpg
Un număr de 45 de candidați au fost eliminați la prima probă scrisă, Limba și literatura română, a examenului național de Bacalaureat sesiunea august - septembrie pentru tentativă de fraudă, iar 10 candidați au avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, doi au fost în izolare la domiciliu și trei spitalizați/carantinați, a informat, luni, Ministerul Educației și Cercetării, citat de Agerpres.ro.


La examenul de luni au participat 12.499 de candidați dintre cei 15.675 care s-au înscris. Nu s-au prezentat 3.131.


"Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate la ora 15,00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație", a precizat MEC.


Primele rezultate înregistrate la probele scrise se vor afișa în data de 2 septembrie (până la ora 12,00), după care se pot depune contestații, în aceeași zi, în intervalul orar 14,00 - 20,00.


La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).


"Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora", a explicat ministerul.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4989 secunde