Bacalaureatul 2011, ultima zvâcnire a dezastrului

436
Bacalaureatul 2011, ultima zvâcnire a dezastrului - bacfinal-1310153165.jpg

În urma analizării celor 2.912 contestații depuse de candidații constănțeni la Bacalaureatul 2011, s-a constatat o creștere cu 1,18% a gradului de promovabilitate.
Așadar, încă 89 de elevi de clasa a XII-a își pot ridica fericiți diplomele prețioase de la secretariatele liceelor unde au absolvit.
Reamintim că cele mai multe contestații au fost înregistrate la limba și literatura română - 960, dar și la matematică - 856.
Comparând cifrele puse la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Constanța înainte de contestații cu situația de după, am constatat că în timp ce numărul notelor între 8 și 8,99 a scăzut, au crescut cu 18 mediile de la 9 la 9,99.
De luni, 11 iulie, încep înscrierile pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat la care nu pot participa cei 35 de elevi eliminați în sesiunea recent încheiată, în schimb își pot încerca norocul ceilalți 3.074 de elevi eliminați. Din păcate, aceștia au pierdut înscrierea la facultate, în cazul în care chiar ținteau asemenea idealuri, deoarece examenele scrise sunt programate pe 29 august la limba și literatura română, pe 31 august la proba obligatorie a profilului și pe 2 septembrie proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele finale vor fi afișate pe 7 septembrie.
Așteptăm cu interes să vedem dacă până la debutul celei de-a doua sesiuni vor apărea camere de luat vederi în sălile de clasă, pentru a nu mai exista discuții legate de corectitudinea cu care se dau examenele în centrele nemonitorizate.

Alo, Telverde!
Biroul de presă al Ministerului Educației ne-a informat că de la Constanța, pe linia fierbinte pusă la dispoziție de minister pe perioada bacalaureatului, s-au primit câteva apeluri în momentul în care au fost încurcate subiectele la centrul de examinare Ostrov. De asemenea, părinții au mai sunat nerăbdători să afle când se vor afișa rezultatele la contestații sau cum să completeze fișa de admitere la liceu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4647 secunde