Linie fierbinte cu ISJ pentru reclamarea mituirii profesorilor

658
Linie fierbinte cu ISJ pentru reclamarea mituirii profesorilor - liniefierbinte-1307632808.jpg

În sala de festivitãþi a Liceului Teoretic "Ovidius" a avut loc, ieri, ºedinþa de lucru cu tema "Examenele naþionale", la care au participat atât directorii unitãþilor de învãþãmânt preuniversitar din judeþul Constanþa, cât ºi preºedinþii comitetelor de pãrinþi.

În prima parte s-a discutat despre buna desfãºurare a sesiunii de bacalaureat 2011, inspectorul general prof. dr. Aliss Andreescu insistând pe necesitatea cunoaºterii cât mai aprofundate a metodologiei pentru a putea fi evitate orice abateri. În acest scop, a dat citire câtorva articole din metodologie care se referã la accesul persoanelor strãine în instituþii în timpul examinãrii candidaþilor, dar ºi cu privire la cercetarea faptelor ce contravin metodologiei de desfãºurare. "Sã încercãm sã nu ne mai temem de examene. Avem un scop: sã fim corecþi la examinare!". Motiv pentru care pe fundal, în Power Point, s-a derulat în permanenþã ºi articolul 95 cu privire la fraudarea examinãrii, mai precis la mult trâmbiþata mituire a profesorilor examinatori. În acest sens, pe lângã telefonul pus la dispoziþie de Ministerul Educaþiei, telefon gratuit, 0800801100, la care cetãþenii pot semnala orice neregulã constatatã în organizarea ºi derularea examenului naþional de bacalaureat, Inspectoratul ªcolar Judeþean Constanþa a alocat între orele 8-18 numãrul de telefon 0241 550 111.

Vicepreºedintele Comisiei judeþene de bacalaureat, prof. Margareta Constantin, inspector de specialitate matematicã, a þinut sã le reaminteascã tuturor colegilor cã probele nu încep, la alegere, într-o zi care convine unitãþii liceale. ªi aici s-a referit la faptul cã proba D, a competenþelor digitale, trebuie sã înceapã de astãzi, ºi nu de marþi, 14 iunie, cum greºit ºi-au ales câteva licee. De asemenea, prof. Constantin i-a atenþionat pe directori cã din cauza condiþiilor meteo care se anunþã nefavo-rabile ar putea sã existe probleme cu conexiunea la internet ºi de aceea ar fi de preferat sã aibã pregãtite stick-uri pentru preluarea datelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5729 secunde