Scandal la titularizarea suplinitorilor în unitățile de învățământ

1055
Scandal la titularizarea suplinitorilor în unitățile de învățământ - 8bdfeabbda4ba0e8a59f78531e187550.jpg
Printre noutățile Legii educației naționale nr. 1/2011 se numără și titularizarea cadrelor didactice netitulare la nivelul unității de învățământ, prevedere parțial finalizată de Comisia de mobilitate a personalului didactic din învățământul preuniversitar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.
Din cele 147 de cadre didactice admise de consiliile de administrație ale unităților de învățământ, circa 45 nu au fost validate de ISJ Constanța, motiv pentru ca respectivele persoane să conteste decizia. Din 19 contestații depuse, doar cinci au fost admise de Inspectorat și urmează să fie studiate în zilele următoare.
Ieri, pe holurile Inspectoratului Școlar Județean Constanța, un cadru didactic nemulțumit de situația în care s-a ajuns încerca să-și găsească un răspuns bătând din ușă în ușă. De la prof. Nejdet Gevat, inspector resurse umane, am aflat că motivul pentru care nu au fost acceptate contestațiile este faptul că postul n-a fost ocupat în ședință publică. "Eu înțeleg disperarea oamenilor, dar legea spune foarte clar că ei trebuia să aibă cel puțin nota 7, să fi participat în ultimii trei ani la concursul național unic de titularizare și să fi fost repartizați pe un post didactic-catedră vacantă sau rezervată în ședință publică organizată până la data începerii cursurilor anului școlar 2010-2011".
Rezultatele finale ale acestei premiere în învățământ, la Constanța, au fost titularizarea a 108 cadre didactice în unitățile de învățământ, din care 64 în mediul urban, 40 în mediul rural și patru în mediul urban/rural.
O altă sămânță de gâlceavă se prefigurează, ca de altfel în fiecare an, la sesiunea 2011 a concursului pentru acordarea gradațiilor de merit. De ieri, s-a dat startul la depunerea dosarelor care conțin documentele justificative privind activitatea cadrului didactic la registratura Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5806 secunde