Cenzură sau vendetă a noului "general"?

Scandal la vârf în Inspectoratul Școlar Județean Constanța

2923
Scandal la vârf în Inspectoratul Școlar Județean Constanța - 7bf2444b9ec0dfcf10135b5eb7c55ab9.jpg

Articole de la același autor

Încă de la schimbarea, pe 8 septembrie, a actualei echipe de la conducere, voci din interiorul Inspectoratului Școlar Județean Constanța prognozau aprige disensiuni, mai ales între inspectorul general prof. Aliss Andreescu și cele două inspectoare adjuncte, prof. Elena Buhaiev și Cristina Merscic. Nu pe motiv că ar fi provenit din alt partid, cu toate că se vorbește că actualul "general" ar "simpatiza" cu mai marii Consiliului Județean. Măcar de-ar fi în folosul învățământului românesc!
În cadrul unei conferințe de presă, ce onorează orice instituție care își dorește să dovedească transpa-rență, am sperat să aflăm motivul "reîmprospătării" la nivel înalt al ISJ.
Și cum nu s-a întâmplat așteptatul eveniment, toți, dar absolut toți colegii din presă ne-am pus nervii la încercare sunând de nenumărate ori la inspectorul general Andreescu, pentru că la sediu e foarte greu de obținut o "audiență".
În acest context, pe 7 octombrie, prof. Elena Buhaiev, inspector școlar general adjunct pe probleme de inspecții școlare și calitatea învățământului, și-a permis aroganța de a participa, în calitate de invitată, la o emisiune radio. Pentru această "abominabilă" faptă de indisciplină, inspectorul general Andreescu i-a solicitat următoarele: "Menționați tema emisiunii, cine v-a delegat să vorbiți în numele instituției pe care o reprezentați, în ce măsură ați înștiințat superiorii ierarhici despre acest demers, dacă apreciați că inițiativa domniei voastre a adus sau nu atingere imaginii ISJ C-ța și dacă procedura pe care ați aplicat-o, în relațiile cu media locală și centrală, corespunde procedurii MECTS, căruia vă subordonați".
Am fi înțeles gestul "generalului" Andreescu de a solicita notă explicativă dacă într-adevăr se aducea atingere imaginii acestei instituții. Dar atâta timp cât informațiile legate de învățământul constănțean scapă cu greu spre știința publicului cititor, iar ziariștii sunt considerați că-și câștigă salariul din munca inspectorilor, prezența unui profesor din conducerea ISJ este mai mult decât salutară.
Și mai trist este că inspectorul general Aliss Andreescu n-a participat, la Colegiul "Mircea cel Bătrân", la premierea "Profesorul Anului", când prof. Gabriela Costea, inspectorul de imagine al Inspectoratului Școlar, a iscat rumoare în sală, printre colegii săi uimiți de așa un discurs incoerent încropit. Profesorii au refuzat să-l pună pe seama emoțiilor când au aflat că este titular al catedrei de limba română.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6119 secunde