Bacalaureatul la Constanța: "Mai nasol pentru cine n-a lucrat în Word"

641
Bacalaureatul la Constanța:

Articole de la același autor

Prima sesiune a Bacalaureatului 2013 a continuat, ieri, cu evaluarea competențelor digitale, probă care este prevăzută a se desfășura până vineri, 21 iunie, și la care s-au înscris 5.192 de candidați constănțeni. 

Proba se desfășoară în laboratoarele de informatică ale celor 51 de centre de examinare din Constanța, iar subiectele pentru proba D sunt elaborate pe baza programei școlare a disciplinei "Tehnologia Informației și a Comunicațiilor" sau mai pe scurt TIC, cum îi spun elevii, studiată în trunchiul comun, la toate filierele, profilurile și specializările, pe parcursul claselor a IX-a și a X-a.

Ieri, la Colegiul Tehnic Energetic din Constanța am stat de vorbă cu câțiva dintre candidați, care ne-au declarat că nu a fost o probă grea, având în vedere că în iulie se apropie "focul". Totuși, unul dintre elevi a afirmat că pentru cine n-a lucrat în Word chiar și proba aceasta putea fi dificilă. Lucru cam imposibil, având în vedere că deja calculatorul a ajuns o a doua natură pentru toți, încă din clasele primare.

Circa 2.000 de elevi constănțeni care au susținut în timpul școlii examene recunoscute european pentru certificarea competențelor digitale și-au echivalat rezultatele obținute la aceste examene, la cerere.

Chiar dacă proba de evaluare a competențelor digitale presupune și o parte scrisă, rezultatul evaluării nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu: utilizator începător, utilizator de nivel mediu, utilizator avansat, utilizator experimentat.

Rezultatele obținute la probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale nu se contestă.

Absolvenții de liceu care au participat la proba de evaluare a competențelor digitale primesc un certificat. Certificatul va conține punctajul obținut și nivelul corespunzător acestuia și va avea în anexă suplimentul descriptiv al competențelor/descrierea detaliată a competențelor.

Eliberarea certificatului menționat mai sus nu este condiționată de participarea la probele A, B, C, de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau în limba maternă, respectiv de evaluare a competenței lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată în liceu, ori de promovarea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7001 secunde