Bacul s-a încheiat. Victimele zac înșirate în ambele tabere

417
Bacul s-a încheiat. Victimele zac înșirate în ambele tabere - bacalaureat-1309537022.jpg

A fost cea mai chinuită sesiune de bacalaureat de la Revoluție încoace. Trăgând linie după ultima probă, "contabilizăm": un eliminat la proba orală de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, 19 eliminați pe 27 iunie, 12 eliminați pe 29 iunie și încă trei elevi dați afară din examen la proba de vineri, 1 iulie.

Să fi fost exces de zel la Ostrov?
Cu tot corpul de control sosit de la Ministerul Educației, la Grupul Școlar din Ostrov s-a petrecut miercuri, 29 iunie, un incident am spune de toată jena, cu gândul la emoțiile maxime ale bieților candidați. Elevii ar fi trebuit să primească subiectele la matematică T2, în concordanță cu profilul lor, și nu subiectele T1, care erau prevăzute pentru un alt profil, respectiv matematică-informatică. Într-un comentariu postat la știrea de ultimă oră "Scandal la centrul de examinare din Ostrov" din ediția de miercuri, 29 iunie, se precizea-ză: "Sunt părintele unui copil care dă examenul la Ostrov! Reprezentanta ISJ i-a terorizat și luni la proba de română, când intra și ieșea din cele opt clase de examen non-stop. Se plimba printre bănci, întrerupea elevii cerând să alinieze ciorna lângă lucrare pentru a compara scrisul. A creat un stres enorm fiind însoțită și de un reprezentant din minister. Luni, la plecare, le-a zis că miercuri, la matematică, va veni cu întăriri. Și uite ce s-a petrecut datorită acestui exces de zel. Copii au rezolvat trei ore subiecte greșite și apoi alte trei ore cu subiectele de rezervă. E simplu să îți dai seama că 90% din ei au clacat. Și din vina cui? Ministrul spune că din vina informaticianului!!!! GREȘIT -, vinovat este reprezentantul ISJ Constanța care a încuiat, a preluat personal sarcina de descărcare a subiectelor. Informaticianul a multiplicat la xerox subiectele primite de la reprezentantul ISJ!!!! Deci Dl ministru vrea să acopere oala care acu a dat în foc din prea mult exces de zel!".

Urmările…
Vineri, 1 iulie, într-un comunicat remis mass media, inspectorul general prof. dr. Aliss Andreescu afirma: "Este regretabil că, în contextul unui examen de maturitate, s-a strecurat o eroare. Cerem scuze elevilor și părinților, în numele celor care ar trebui să vegheze la bunul mers al derulării examenelor, al celor care au uitat că au responsabilitate pentru fiecare elev din școală. În acest moment, tot ceea ce pot să vă spun este că am solicitat declarații tuturor factorilor implicați și, în funcție de abaterile de la metodologia în vigoare și a gravității acestora, vom lua măsurile care se impun".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 30 Iunie 2011
Stire din Cultură-Educație : Un Bacalaureat bombă!
Pagina a fost generata in 1.3805 secunde